Banner 980x90

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studenti vadīs darbnīcu "Latvijas programmētāju dienā 2016"

Piektdien, 19.februārī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Inženieru fakultātes studenti profesora Arta Teilāna un lektora Gunta Koļča vadībā piedalīsies "Latvijas programmētāju dienā 2016", organizējot studentu darbnīcu "Kā izeidot 3D printeri 4 stundu laikā?".

Par pasākumu šogad Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) kopā ar nozares uzņēmumiem – Accenture, Exigen Services Latvia, SQUALIO Cloud Consulting, Tieto Latvia un ZZ Dats – ir uzņēmusies vadošo lomu Latvijas Programmētāju dienu organizēšanā, kas notiks jau nākamajā nedēļā.

Pasākums rīkots sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultāti un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU).

19. februārī no plkst.10.00 līdz plkst.15.00 LU Mazajā aulā, Rīgā notiks Latvijas Programmētāju dienas konference, kuras ietvaros informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares speciālisti, mācībspēki un studenti aplūkos šīs jomas aktuālākās tendences un spriedīs par nozares attīstības virzieniem. Konferences noslēgumā labākajiem studentiem tiks pasniegtas Lēdijas Adas Lavleisas un Čārlza Bebidža balvas, kā arī notiks vairākas praktiskas programmēšanas darbnīcas studentiem.

IKT nozarē nemitīgi rodas jaunas tehnoloģijas, kuras uzreiz nav iespējams iekļaut augstskolu programmās, tādēļ vērtīgi, ka studentiem būs praktiska iespēja uzzināt par jauniem rīkiem, programmatūru, jaunākajām tehnoloģijām un to pielietojumu. 15., 17.un 19.februārī studenti aicināti uz praktiskām – nozares uzņēmumu speciālistu un augstskolu mācībspēku vadītām – programmēšanas darbnīcām, četrās stundās mācoties izveidot 3D printeri, apgūt tīmekļa lietojumprogrammu drošību, programmējot un pārbaudot pirmajās cīņās Minisumo robotus, kā arī uzzinot daudz jauna vēl dažādās citās saistītās tēmās.

Latvijas Programmētāju diena noslēgsies ar balli 19.februārī plkst.19.00 LU Lielajā aulā, kuru studenti ievadīs ar svinīgu polonēzi.Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka Latvijas Programmētāju dienas ballē piedalās gan studenti, gan pasniedzēji un nozares pārstāvji.

Dalībai Latvijas Programmētāju dienas pasākumiem iespējams reģistrēties šeit

Plašāka informācija pieejama šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)