Banner 980x90

Apbalvoti akcijā "Mans skolotājs/skolotāja" nominētie pedagogi

Piektdien, 30.septembrī, paralēli pasākuma "Zinātnieku nakts 2016" daudzveidīgajām aktivitātēm, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notika arī akcijas "Mans skolotājs/skolotāja" noslēguma pasākums, informē RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas informācijas speciāliste Inga Kaļva.

Akcijas ietvaros, uzsākot studiju gaitas RTA, topošie 1.kursa studenti nominēja savas absolvētās skolas, viņuprāt, vislabākos skolotājus (vairāk nekā 100 skolotājus no visas Latvijas), kuri tika aicināti uz akcijas noslēguma pasākumu.

Pateicībā par nozīmīgo ieguldījumu skolēnu izaugsmē pedagogi saņēma Pateicības rakstus, kuros bija izlasāmi bijušo audzēkņu vēlējumi, kā arī vērtīgas grāmatas. Skolotāju dienas priekšvakarā akcijā nominētos skolotājus uzrunāja un svētkos sveica RTA rektora vietnieks sadarbības un attīstības jautājumos Gunārs Strods, Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāne Iveta Mietule un Izglītības, valodu un dizaina fakultātes dekāne Mārīte Rozenfelde.

Par muzikāli dzirkstošiem mirkļiem gādāja dziedātājs Ingars Puncuļs, kurš ir arī RTA students. Pasākumā piedalījās arī 2016./2017. studiju gada Rozes Bruņinieka titula ieguvējs Iļja Lobanovs. Akcija "Mans skolotājs/skolotāja" ir skaista akadēmijas tradīcija, kuras mērķis ir pateikt paldies skolotājiem par viņu ieguldīto darbu skolēnu izglītošanā. Ir skolotāji, kurus skolēni nominē pirmo reizi, un ir skolotāji, kuri regulāri katru gadu saņem skolēnu atzinības vārdus.

Rēzeknes 5.vidusskolas skolotājs Māris Lukjanovs, kurš akcijā nominēts arī citus gadus, stāsta: "Akciju vērtēju ļoti labi, jūtos pagodināts. Uzskatīju, ka uz pasākumu noteikti ir jāierodas, ja skolēni mani ir nominējuši. Tas nozīmē, ka viņi novērtē manu darbu, un tas ir ļoti patīkami."

Savukārt Kaunatas vidusskolas skolotāja Līga Uzulnīce atklāj: "Esmu nominēta pirmo reizi. Šī akcija ir vēl viens atgādinājums, ka varam justies novērtēti, ka esam vajadzīgi un ka mūs atceras. Citiem skolotājiem novēlu nekad nezaudēt sparu strādāt un būt vienmēr saprotošiem, sirsnīgiem, pretimnākošiem un galvenais – atrast kopīgu valodu ar skolēniem."

Pušmucovas pamatskolas skolotāja Ināra Dovgiallo, kura akcijā nominēta pirmo reizi, arī atzīst, ka šāds pasākums ir vajadzīgs un ka ir prieks par to, ja skolēni atceras savus skolotājus arī pēc vairākiem gadiem.

Citiem skolotājiem viņa novēl: "Esiet zinoši, gudri un cilvēciski, lai veidotos kontakts ar skolēniem, jo tad arī turpmākajā dzīvē viņi meklēs ko gaišu, skaistu, viņiem būs vieglāk dzīvē atsperties un doties tālāk lidojumā pretī saviem mērķiem. Paldies akadēmijai, ka tāda esat! Lai veicas visiem jaunajiem studentiem!"

Akcija "Mans skolotājs/skolotāja" ir apliecinājums tam, ka skolās strādā lieliski skolotāji, kuri ne tikai rūpējas par skolēnu izaugsmi, bet arī dāvā viņiem savu sirdssiltumu un dalās iegūtajās dzīves gudrībās. Lai arī turpmāk izdodas virzīt skolēnus tajā virzienā, kas būs svarīgs viņu nākotnes veidošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)