Banner 980x90

Ar iestudējumu "Mīlestības ķīlnieki" Rēzeknē viesosies teātris "KarDan" no Rīgas

Daugavpils, 14.marts, LETA. Nākamnedēļ, 24.martā, plkst.18 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā viesosies teātris "KarDan" no Rīgas ar iestudējumu "Mīlestības ķīlnieki" krievu valodā pēc Čehova un Milodovič lugām, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Izrāde balstīta uz Čehova lugām "Bildinājums", "Sievietes atriebība" un "Kundzes NN stāsts". Čehova vodeviļai nav analoga krievu literatūrā, tas ir dialogs vienā cēlienā, kas attīstās ar dzirkstošo spēku.

Izrādē skatītājus gaida arī īpaša stāsta "Simpātiska būtne vidējos gados" iestudējums pēc Milodovič lugas. Šī luga ir īsta pērle, kas tika publicēta Sanktpēterburgas žurnālā "Probuzdenije" (Atmoda) 1909.gadā, un teātrī tā nonāca no personīgās bibliotēkas.

Nav atrasti nekādi citi pieraksti nedz par lugas tapšanu vai tās autoru, nedz informācija, vai lugas autors ir vīrietis vai sieviete. Nav zināms arī, kāpēc luga tika aizmirsta, revolūcijas vai kādu citu vēsturisko notikumu dēļ, bet aizraujošākais ir fakts, ka pēc vesela gadsimta luga ir atjaunota un tā mūsdienās ir vēl aktuālāka nekā pirms 100 gadiem.

"Simpātiska būtne vidējos gados vēlas iepazīties ar jaunu cilvēku nopietnos nolūkos..." Iespējams, mūsdienās katrs otrais zina, kādi pārsteigumi var gadīties iepazīšanās portālos, bet arī mūsu vectēviem un vecmammām nebija nemaz tik viegli uzticēt savu nākotni iepazīšanās sludinājumiem avīzēs, un pārsteigumi gadījās arī viņiem!

Iestudējuma režisore ir Marina Titova, horeogrāfe – Lubova Naumova, lomās darbosies aktieri: Marina Titova, Ramona Gringofa, Anželika Višnevskaja, Alisa Prohorova, Kristine Patricija Litauniece, Genādijs Stepanovs, Aleksandrs Jakovļevs, Zarina Suvonova un Maija Tihomirova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)