Banner 980x90

Arī Rēzeknē ielu apgaismojumu vēlas mainīt "Derex"

Jelgava, 14.dec., LETA. Līdzīgi kā citās pašvaldībās, arī Rēzeknes iepirkums par ielu apgaismojuma izbūvi ieinteresējies tikai vienu pretendentu - SIA "Derex" un SIA "Lucidus" apvienību, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

"Derex" uzvarējis vairāku pašvaldību iepirkumos, taču startam Rēzeknes iepirkumā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana ar viedajām apgaismojuma tehnoloģijām Rēzeknes pilsētā" izveidojis apvienību ar "Lucidus", nosaucot to par "LTREX". Apvienības piedāvājums pārsniedz 400 000 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Pozņakovs skaidroja, ka lēmums iepirkumā tiks pieņemts gada beigās vai arī 2019.gada sākumā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" decembra sākumā ziņoja, ka 11 pašvaldības izsludinājušas iepirkumu konkursus par LED apgaismojuma uzstādīšanu savās teritorijās, un visām šīm pašvaldībām iepirkumu specifikācijās minētas ļoti līdzīgas prasības, kurām atbilst tikai viens uzņēmums, kas gaismekļus uzstāda, un viens, kas tos ražo.

Līdz šim konkursi noslēgušies Gulbenē, Ķekavā un Ludzā. Visos uzvarējusi Daugavpils būvfirma "Derex". Tā uzstādīs gaismekļus, ko ražojis vairākos kriminālprocesos iesaistītā uzņēmēja Māra Martinsona biznesa partneriem piederošais SIA "Vizulo". Ne pašvaldību ierēdņi, ne Vides investīciju fonds nespējot izskaidrot, kā tā ir sanācis, ka dažādiem konkursu nolikumu rakstītājiem izdevies vienāds rezultāts.

Konkursus būvniekam izsludinājušas Daugavpils, Baldones, Saulkrastu un vēl astoņas pašvaldības.

"Derex" pieder Aleksejam Krasko, kurš ir arī vienīgais uzņēmuma valdes loceklis. Savukārt uzņēmuma "Vizulo", ar kura gaismekļiem strādā "Derex", patiesā labuma guvēja caur vairākām kompānijām ir Linda Zeltiņa, liecina "Lursoft" dati. Uzņēmuma ciešs sadarbības partneris ir firma "Lucidus", kur īpašniekos pastarpināti ir arī Martinsona ģimene, vēstīja "Nekā personīga".

Baldones novada pašvaldība pārtraukusi ielu apgaismojuma iepirkumu. Iepirkums pārtraukts, jo nepieciešami būtiski papildinājumi tehniskajās specifikācijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)