Banner 980x90

Ārvalstu investoru padome Latvijā: Nodokļu reforma ir svarīgs faktors investoru piesaistē, bet ne vienīgais

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Nodokļu reforma ir svarīgs faktors investoru piesaistē, bet ne vienīgais, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) vadītāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

"Kad ārvalstu investors pieņem lēmumu par to, kurā valstī investēt, nodokļi, ir tikai viens no faktoriem," teica Elksniņa-Zaščirinska.

Tostarp viņa norādīja, ka investoriem ir būtiska arī paredzama darbības vide, vai ir iespējas veidot biznesu, kā arī būtiski ir, lai būtu pieejami cilvēku resursi. "No šī viedokļa, protams, Latvijā ir savs investors, bet mums ir jāsaprot, ka Latvija konkurē arī ar pārējām Baltijas valstīm par investoru piesaisti un, lai pateiktu, ka šī konkrētā nodokļu reforma palielinās vēlamo investoru skaitu, kas ienāks Latvijā, ir pāragri," sacīja Elksniņa-Zaščirinska.

Viņa arī pauda viedokli, ka plānotajai nodokļu reformai ir jābūt virzītais uz vietējā biznesa attīstību un uz valsts ilgtermiņa attīstību.

Elksniņa-Zaščirinska norādīja, ka Latvijai ir jāstrādā arī citās jomās, kas ir ļoti svarīgas ārvalstu investoriem, piemēram, jārisina maksātnespējas jautājumi, kā arī jācīnās ar ēnu ekonomiku. "Neskatoties uz to, ka ārvalstu investors viennozīmīgi nav atnācis uz Latviju ar mērķi šeit bankrotēt, ja viņš strādā un saskaras ar bankrotējošiem uzņēmumiem vai ar to, ka viņš nespēj aizsargāt savas intereses vai saistības krāpniecisku darījumu dēļ, tas viennozīmīgi slikti ietekmē Latvijas reputāciju," uzsvēra Elksniņa-Zaščirinska.

ĀIPL ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un Rīgas Ekonomikas augstskola (SSER). ĀIPL biedru uzņēmumi pārstāv 30% jeb 2,2 miljardus eiro no tiešajām ārvalstu investīcijām Latvijas uzņēmumos. ĀIPL meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī. Risinājumus un priekšlikumus izstrādā darba grupas, kuru sastāvā darbojas investoru uzņēmumu un ārvalstu tirdzniecības kameru pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)