Banner 980x90

Astoņi Rēzeknes pašvaldības uzņēmumi atskaitījušies par 2015.gada rezultātiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Laika posmā no 22.februāra līdz 4.martam notika vairāku Rēzeknes pašvaldības uzņēmumu dalībnieku sapulces, kurās, pamatojoties uz auditētajiem finanšu pārskatiem par 2015.gadu, apkopota informācija par uzņēmumu darbības rezultātiem, kā arī apstiprināta uzņēmumu turpmākās darbības stratēģija.

Kā pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, dalībnieku kopsapulcēs vērtēta uzņēmumu vidējā termiņa apstiprinātās stratēģijas izpilde par 2015.gadu, kā arī, balstoties uz uzrādītajiem rezultātiem un sasniegumiem, apstiprināts 2016.gada budžets un darba plāns.

Līdz šim notika astoņu uzņēmumu sapulces, no kuriem septiņi gadu noslēguši ar peļņu, bet tikai SIA "Rēzeknes Ūdens" strādājuši ar zaudējumiem, kas skaidrojams ar iepriekšējo gadu laikā veiktajiem ieguldījumiem. Gads ir noslēgts ar 31 210 eiro zaudējumiem. 2015.gada neto apgrozījums, salīdzinājumā ar iepriekšējo pārskata periodu, ir palielinājies par 1896 eiro. Pieaudzis ir arī pārdotā ūdens apjoms un attīrīšanai pieņemto notekūdeņu daudzums. SIA "Rēzeknes Ūdens" finanšu rādītājus negatīvi ietekmē tas, ka pēdējo reizi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprināja pakalpojumu tarifa paaugstināšanu ūdensapgādei 2008.gadā, kas nav mainīts arī pēc notekūdeņu attīrīšanas iekārtu nodošanas ekspluatācijā. Tas nozīmē, ka pašreizējā tarifā nav iekļautas jauno tehnoloģiju izmaksas. Zaudējumi tiks segti no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas.

Pašvaldības uzņēmums SIA "ALAAS" 2015.gadā veica atkritumu apglabāšanas poligona "Križevnieki" monitoringu gan virszemes, gan gruntsūdens iespējamajam piesārņojumam, konstatējot, ka mērāmie parametri nepārsniedz dabiskā fona vērtības. 2015.gadā poligonā pieņemto atkritumu apmērs sastāda 17 611,200 tonnas. Gada laikā poligonā veikti vairāki uzlabojumi, kā arī uzņēmums kā atkritumu savākšanas un transportēšanas operators no Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes novada, Viļānu novada, Kārsavas un Ciblas novada savācis 11 824,780 tonnas atkritumu. Neto apgrozījums sastāda 1 285 489 eiro, bet gada peļņa bijusi 5080 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas. Uzkrātie līdzekļi tiks ieguldīti uzņēmuma attīstībā un likumdošanas prasību ievērošanā, tai skaitā dalītās atkritumu sistēmas savākšanas sistēmas izveidei un attīstībai.

AS "Rēzeknes Siltumtīkli" kopējais apgrozījums pagājušajā gadā bija 10 059 093 eiro, no kuriem apgrozījums no siltumenerģijas ražošanas sastāda 5 568 119 eiro, bet no elektroenerģijas ražošanas – 4 490 974 eiro. 2015.gada laikā AS "Rēzeknes Siltumtīkli" saražoja 41 424,457 MWh elektroenerģijas. Pašvaldības uzņēmuma peļņa, kas iegūta veicot saimniecisko darbību, 2015.gadā bija 552 726 eiro. 10% no peļņas novirzīti dividenžu izmaksai kapitāldaļu turētājam Rēzeknes pilsētas domei, savukārt atlikušie līdzekļi tiks ieguldīti uzņēmuma attīstībā. 2016.gadā plānots turpināt darbu pie siltumenerģijas ražošanas tarifa projekta sagatavošanas koģenerācijas stacijai Atbrīvošanas alejā 155a un katlu mājai Meža ielā 1, tāpat arī nosiltināt katlu māju Rancāna ielā 5 un veikt artēziskā  urbuma rekonstrukcijas darbus Centra rajona katlu mājā.

Pašvaldības uzņēmums SIA "Rēzeknes Enerģija" turpināja veikt dzīvojamās mājās esošo mehānisko siltumskaitītāju nomaiņu uz ultraskaņas siltumskaitītājiem. 2015.gadā par uzņēmuma līdzekļiem iegādāti un uzstādīti 49 ultraskaņas siltumskaitītāji par kopējo summu 17 439 eiro. Pateicoties šiem tehnoloģiskajiem uzlabojumiem, uzņēmums turpina ieviest attālinātu siltumskaitītāju uzraudzības un vadības sistēmu. Kopumā ar siltumenerģijas skaitītāju datu nolasīšanas sistēmu jau aprīkoti 186 objekti. Lai mazinātu siltumenerģijas zudumu skaitu, vairākās vietās veikta virszemes siltumtrases rekonstrukcija. Veicot saimniecisko darbību, 2015.gadā SIA "Rēzeknes Enerģija" guva peļņu 248 210 eiro apmērā, kas 10% apmērā tiks novirzīti dividenžu izmaksai kapitāldaļu turētājam Rēzeknes pilsētas domei, pārējos līdzekļus ieguldot uzņēmuma attīstībā. 2016.gadā uzņēmums plāno turpināt darbu pie mehānisko siltumskaitītāju nomaiņas uz ultraskaņas siltumskaitītājiem un attālinātas siltumskaitītāju uzraudzības un vadības sistēmas ieviešanas. Tāpat arī paredzēt veikt siltumtrašu rekonstrukciju atsevišķos Atbrīvošanas alejas, Metālistu ielas un Meža ielas posmos.

2015.gadā pašvaldības uzņēmums SIA "Rehabilitācijas centrs "Rāzna" sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai iegādājās ģeneratoru sāls terapijas istabai, labiekārtoja pacientu istabas, kā arī ierīkoja baseina dozēšanas sistēmu, kas nodrošina efektīvāku baseina ūdens kvalitātes kontroli. 2016.gadā uzņēmums plāno paplašināt veselības pakalpojumu piedāvājuma klāstu, paaugstināt darbinieku profesionālo kvalifikāciju, kā arī veikt citus uzlabojumus, kas nodrošinās labāku pakalpojumu kvalitāti. 2015.gadā uzņēmuma peļņa bija 40 756 eiro, ko plānots novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

Pašvaldības uzņēmums SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" 2015.gadā vislielāko uzmanību pievērsa reālo remontdarbu izpildei, kā arī veikta štatu optimizācija un izdevumu mazināšanas pasākumi. Kopā uzņēmums apkalpo 273 mājas ar kopēju platību 372 974 m2. Pārskata periods noslēgts ar  175 816 eiro peļņu, ko novirzīs uzņēmuma kapitāla palielināšanai un uzņēmuma attīstībai. 2016.gadā galvenais uzsvars tiks likts uz māju renovācijas procesa veicināšanu, uzņēmuma ēku sakārtošanu un izdevumu optimizāciju.

Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs SIA "Rēzeknes Satiksme" 2015.gadā izsludināja iepirkumu 25 dīzeļautobusu ar automātisko ātrumkārbu iegādei. Lai uzlabotu uzņēmuma finansiālo stāvokli, kas paaugstinātu arī klientu apkalpošanas kvalitāti, uzņēmums piedāvā papildus pakalpojumus kā reklāmas izvietošana autobusos, komercpārvadājumus Latvijā un ārvalstīs, kā arī telpu nomu. Pārskata periods noslēgts ar 1862 eiro peļņu, kas tiks novirzīta iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" 2015.gadā iegādājas jaunu rentgenoloģijas iekārtu, kā arī uzņēmuma neto apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par 171 411 eiro. 2015.gads noslēgts 41 647 eiro peļņu, kas tiks novirzīts uzņēmuma attīstībai, kas atkarīga no SIA "Rēzeknes slimnīca" darba organizācijas politikas vienotā uzņēmumā.

Līdz marta beigām paredzētas vēl triju pašvaldības uzņēmumu – SIA "Olimpiskais centrs Rēzekne", SIA "Rēzeknes Slimnīca" un SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" – kopsapulces.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)