Banner 980x90

Automašīnas remonts: lietas, ko var paveikt paša spēkiem

Automašīnas uzturēšana un remonts vienmēr saistās ar zināmiem tēriņiem. Bez šaubām, ne visus remontdarbus iespējams veikt paša spēkiem, taču ir virkne darbu, kuru dēļ doties uz autoservisu ne vienmēr ir vajadzīgs. 

Turpinājumā daži darbi, kuru veikšanai pietiek ar nelielām zināšanām par auto uzbūvi. Vajadzīgs tikai piemērots autoservisa aprīkojums un nedaudz brīva laika. 
 
Salona gaisa filtra nomaiņa
Salona gaisa filtram ir nozīmīga funkcija – tas attīra gaisu, nodrošinot komfortu un higiēnu. Nomainīt šo filtru ir salīdzinoši vienkārši, tādēļ pa spēkam teju katram autovadītājam. Izvēloties jaunu gaisa filtru, jāņem vērā automašīnas marka un modelis.  

Motora gaisa filtra nomaiņa
Būtiskākā motora gaisa filtra funkcija – tas aiztur putekļus un netīrumus no iekļūšanas motorā. Motora filtru vēlams mainīt aptuveni reizi divos gados, taču, ja bieži tiek braukts pa zemes ceļiem, filtra nomaiņu vajadzētu veikt biežāk. Arī šeit svarīgi iegādāties automašīnas modelim piemērotu gaisa filtru. 

Aizdedzes sveču nomaiņa
Pareizai motora darbībai ļoti svarīga ir aizdedzes sveču darbība. Signāli, kas var norādīt uz to, ka, iespējams, jāmaina aizdedzes sveces, ir:
• būtiski pieaudzis degvielas patēriņš;
• novērojama dzinēja raustīšanās;
• problēmas iedarbināt automašīnu;
• parādījušies trokšņi tukšgaitā.

Izvēlei dažādu veidu aizdedzes sveces, tādēļ jāpārliecinās, ka iegādātas tieši konkrētajai automašīnai piemērotās. 

Vējstikla slotiņu nomaiņa
Vējstikla slotiņu galvenais uzdevums ir nodrošināt maksimāli drošus braukšanas apstākļus arī lietus un sniega laikā. Lai arī būtiskākais apsvērums jaunu slotiņu iegādei ir labas redzamības nodrošināšana, jāņem vērā, ka sliktas kvalitātes slotiņas arī bojā stiklu, radot tajā bīstamas plaisas. Tādēļ, ja vējstiklu slotiņas nefunkcionē pietiekami labi, laiks to nomaiņai. 

Akumulatora nomaiņa
Ik pa laikam nepieciešama arī akumulatora nomaiņa. Tad, kad šī automašīnas daļa vairs nepilda savas funkcijas tā, kā vajadzētu, nepieciešams veikt tās nomaiņu. Vispirms gan jāpārliecinās, ka patiešām problēma ir akumulatorā. Lai nekļūdītos akumulatora izvēlē, sekojiet  automašīnas tehniskajā grāmatiņā pieejamām norādēm vai jautājiet padomu speciālistam. Par atskaites punktu varat izmantot jau esošā akumulatora parametrus. Dažkārt dzirdēts uzskats, ka labi iegādāties jaudīgāku akumulatoru, taču patiesībā tas var sniegt pretēju efektu – automašīnas ģenerators var nespēt uzlādēt jaudīgāku akumulatoru. 

Kā redzams, ir daudz problēmu, ko iespējams atrisināt paša spēkiem – vajadzīgi tikai piemēroti instrumenti un informācija par pareizu uzdevuma izpildes gaitu. Mūsdienās tas nav nekas sarežģīts – informāciju par dažādu rezerves daļu izvēli un nomaiņu iespējams atrast internetā vai pie rezerves daļu tirgotājiem, kas vienmēr spēs ieteikt labākos risinājumus, savukārt kvalitatīvus instrumentus iespējams iegādāties labākajās tirdzniecības vietās. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)