Banner 980x90

Balsu pirkšanā apsūdzētais Kozulis apturējis darbību LZS Viļānu nodaļā

Balsu pirkšanā 12.Saeimas vēlēšanās apsūdzētais Viļānu novada deputāts un uzņēmējs Andris Kozulis apturējis darbību Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Viļānu nodaļā.

Kozulis uzrakstījis attiecīgu iesniegumu par savas darbības apturēšanu, informēja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Ja uzņēmējs tiks notiesāts, tad LZS lems par viņa izslēgšanu no partijas.

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas saistībā ar apzinātu desmit vēlētāju balsu uzpirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. Latvijas Radio vēsta, ka starp apsūdzētajiem ir Saeimas deputāta Dzintara Zaķa (V) draugs, Viļānu novada deputāts un uzņēmējs Kozulis.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš ziņojis, ka Drošības policija (DP) saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu par labu deputātam Zaķim veikusi kratīšanu pie uzņēmuma "Vlakon" īpašniekiem Aļonas un Andra Kozuļiem. Raidījums arī norādīja, ka Zaķis savu draudzību ar Andri un Aļonu Kozuļiem neafišē, bet arī nav noliedzis.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)