Banner 980x90

Baltijas valstu īsfilmu kinofestivālā šogad pirmo reizi piedāvās apmeklēt runas meistarklases

Rīga, 16.jūl., LETA. No 14.augusta līdz 18.augustam Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", notiks septītais Starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls "Open Place 2019", kas šogad pirmo reizi piedāvās runas meistarklases, aģentūru LETA informēja pasākuma producente Iveta Graudiņa.

Tradicionāli festivāla konkursa programmā tiks prezentētas Baltijas reģiona valstu jauno kinorežisoru īsfilmas, kuras vērtēs starptautiska žūrija. Šogad žūrijas priekšsēdētāja būs Krievijas kino un teātra aktrise, režisore Jeļena Ciplakova, bet Latviju pārstāvēs kinorežisors, dokumentālo un spēlfilmu autors Renārs Vimba. Tāpat žūrijā iesaistīsies arī profesionāļi no Igaunijas, Somijas un Vācijas.

Līdzās konkursa un ārpuskonkursa filmām, tradicionālajiem radošajiem vakariem ar kino un teātra aktieriem un kino bērnu dienai šogad apmeklētājus gaida vēl divi notikumi - Krievijas televīzijas šova "Golos" septītās sezonas uzvarētāja Pjotra Zaharova koncerts, kā arī izrāde "Tajā pašā vietā, tajā pašā laikā", kur galvenās lomas atveido Krievijas nopelniem bagātais skatuves mākslinieks Maksims Averins un Krievijas nopelniem bagātā skatuves māksliniece Anna Jakuņina.

Tāpat gaidāmajā festivālā skatītājiem būs iespēja apmeklēt spēlfilmas "Reiz Rēzeknē" turpinājuma pirmizrādi. Šajā filmā galvenās lomas atveido pazīstamie Latvijas un Krievijas aktieri, kā arī rēzeknieši.

Kino bērnu dienā būs iespēja redzēt zviedru animācijas filmu "Gordons un Padija", kā arī norvēģu piedzīvojumu filmu visai ģimenei "Los Bando". Visjaunākajiem skatītājiem tiks piedāvāta kinostudijas "Sojuzmultfiļm" animācijas filmu retrospektīva, kurā iekļautas gan jaunākās, gan vecmāmiņu bērnības laika filmas.

Šogad programmā iekļauta arī nebiju aktivitāte - festivāla apmeklētājiem, iepriekš piesakoties, būs iespēja apmeklēt runas meistarklases "Runas fitness", ko piedāvās Krievijas teātra un kino aktrise, skatuves runas pasniedzēja Jeļena Borzova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)