Banner 980x90

Bergmanis parakstījis līgumu par haubiču iegādi no Austrijas

Foto: Zane Bitere/ LETA
Foto: Zane Bitere/ LETA
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) vakar parakstījis līgumu par lietotu haubiču iegādi, informēja Latvijas Televīzijas raidījums "Rīta panorāma".

Bergmanis šajās dienās piedalās Eiropas Savienības aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Valletā, Maltā. Vakar viņam bija tikšanās ar Austrijas aizsardzības ministru Hansu Pēteru Doskocilu un parakstīja haubiču pirkšanas līgumu.

Kā ziņots Latvija iegādāsies "M109" sērijas 155 milimetru pašgājējartilērijas sistēmas.

Plānots, ka vienas vienības izmaksas, atkarībā no tās modifikācijas - haubice, uguns vadības centrs vai autovadītāju apmācību platforma būs no 60 000 līdz 140 000 eiro. Aizsardzības ministrija iepriekš apstiprināja, ka līguma summa ir seši miljoni eiro.

Kopumā no Austrijas, lai pilnveidotu Latvijas bruņoto spēku netiešās uguns atbalsta spēju, kā arī uzlabotu Latvijas spēju pilnvērtīgi integrēties NATO operācijās un mācībās, plānots iegādāties 47 kaujas tehnikas vienības. Haubices, ko plāno iegādāties Latvija, no 2003.gada līdz 2007.gadam tika modernizētas un pēc tam iekonservētas. Plānots, ka pirmās haubices tiks piegādātas šā gada rudenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)