Banner 980x90

Biedrība "Latgolys Saeima" Latgales simtgades kongresa norises dienā piketēs par latgaliešu valodas lietošanu

Daugavpils, 19.apr., LETA. Biedrība "Latgolys Saeima" vērsusies Rēzeknes pilsētas domē ar iesniegumu, kurā lūdz atļaut 5.maijā rīkot piketu Rēzeknē, pie Latgales vēstniecības "Gors", kur norisināsies Latgales simtgades kongresa pasākumi.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, piketa organizatori norādījuši, ka pasākuma mērķis ir paust atbalstu latgaliešu valodas lietošanai Latvijas un Latgales izglītības sistēmā un publiskajā telpā. Dalībai piketā pieteikti 20 cilvēki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja viens no pasākuma organizatoriem Harijs Bernāns, iecerētais pikets drīzāk ir plānots nevis kā protesta, bet gan kā uzmanības pievēršanas akcija tam, ka Latgalē, pabeidzot pamatskolu, skolēni nemāk rakstīt latgaliešu valodā, jo pašreizējā skolas programma neparedz šādu apmācību.

Tādējādi pirmā Latgales kongresa lēmums par to, ka Latgales latvieši, apvienojoties ar Kurzemes un Vidzemes latviešiem, paturēs pašnoteikšanās tiesības tai skaitā arī valodas jautājumā netiek pildīts.

Piketa laiks no plkst.13 līdz 13.45 nav izvēlēts nejauši, jo tieši šajā laikā uz "Goru" dosies daudzi Latgales simtgades kongresa dalībnieki.

Iesniegums Rēzeknes pilsētas domē saņemts vakar īsi pirms darba dienas beigām un iespējams jau rītdien tiks izskatīts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)