Biezpiena plācenīši ar ķiršu mērcīti
Plācenīšus var pasniegt ar krējumu, ievārījumu, džemu utt.
Šoreiz piedāvājam plācenīšus papildināt ar ķiršu mērcīti. Ķiršu vietā var izmantot jebkuras citas ogas pēc izvēles.
Plācenīšiem var pievienot rozīnes, smalki sagrieztas sukādes, žāvētas plūmes vai aprikozes.
Sastāvdaļas – 400 g jebkāda biezpiena, 2 olas, 50 g cukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura, 100 g miltu (vēl 2 – 3 ēdamkarotes panējumam), augu eļļa.
Mērcītei – 300 g saldētu ķiršu, 50 g cukura, 1 ēdamkarote bez kaudzes kartupeļu cietes.
Pagatavošana.
Biezpienu saberž kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno olu, visu samaisa.
Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Tā kā biezpiens var būt mitrāks vai sausāks, miltus pievieno pēc vajadzības. Mīklai nav jābūt pārlieku biezai, tai jālīp pie rokām.
No mīklas veido nelielus plācenīšus, tos apvārta miltos un liek sakarsētā pannā eļļā cepties. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus.
Gatavo mērcīti. 150 ml auksta ūdens izšķīdina cieti.
Katliņā ieber ogas, pievieno cukuru, pielej 200 ml ūdens un visu vāra. Kad ogu mērce uzmet burbuli, vāra vēl 1 – 2 minūtes.
Katliņā ogām pievieno sagatavoto cietes maisījumu, visu kārtīgi samaisa un ņem nost no uguns.
Plācenīšus liek uz šķīvja, pārlej ar mērcīti.
Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas avīzi"
Uz sarakstu