Banner 980x90

Čehijas kompānijā "SOR" sāk ražot elektrobusus Rēzeknei

Daugavpils, 26.febr., LETA. Iepirkumā uzvarējušajā rēzekniešiem jau zināmajā Čehijas kompānijā "SOR" sākusies elektrobusu ražošana Rēzeknei, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Pērn gada nogalē Rēzeknes pilsētas dome noslēdza finansējuma līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par četru elektrobusu ražošanu un piegādi SIA "Rēzeknes Satiksme" vajadzībām. Projekta kopējās izmaksas - 1,6 miljoni eiro, tai skaitā Kohēzijas fonda līdzekļi - 85%.

Februārī Rēzeknes domes Attīstības pārvaldes vecākais projektu vadītājs Imants Mekša, dīlera kompānijas "Balti Bussi Grupp" prezidents Mēlis Simulants, kā arī SIA "Rēzeknes Satiksme" vadītājs Jevgenijs Koršenkovs un speciālisti apmeklēja rūpnīcu, lai pirms elektrobusu ražošanas sākuma saskaņoja pēdējās nianses.

Zemās grīdas elektrobusu garums ir 9,5 metri. Tie būs aprīkoti ar 26 komfortabliem anatomiskiem krēsliem sēdvietām un 42 stāvvietām. Autobusos būs atsevišķas personām ar invaliditāti aprīkotas vietas un speciāls tablo vāj¬redzīgajiem pasažieriem. Autobusi būs aprīkoti arī ar videonovērošanas sistēmu, bezvadu internetu un citām modernām tehnoloģijām.

Jauno elektrobusu ārējā korpusa krāsu gamma būs rēzekniešiem jau ierastā baltā un apelsīnu krāsa. Tie brauks praktiski bez trokšņa.

Elektrobusu piegādes termiņš ir šī gada novembris. Infrastruktūra uzlādes stacijai šajā pašā projektā tiks sagatavota jau iepriekš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)