Banner 980x90

Ceļvedis saldētavas iegādē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Saldētavas nereti ir nepienācīgi novērtētas līdz brīdim, kad saproti, ka ledusskapī iebūvētajā saldētavā vairs nav vietas, kur uzglabāt produktus. Kāds, iespējams, uzskata, ka šāda iekārta nepieciešama tikai tiem, kas daudz gatavo, vai, tieši pretēji, izvēlas ātri pagatavojamās maltītes. Taču patiesībā atsevišķa saldētava ir ļoti parocīga un noderīga gan ģimenēm, gan tiem, kuri vēlas dzīvot veselīgāk un biežāk lietot uzturā dažādus augļus, dārzeņus utt., kā arī, protams, cilvēkiem, kas vēlas saglabāt augļus, dārzeņus, sēnes, ogas, gaļu utt. ilgākam laika periodam. 

Kā izvēlēties labu saldētavu? Uz šo jautājumu atbildi vari rast, noskaidrojot, kas raksturo kvalitatīvas saldētavas:
• Ērtība un praktiskums. Pircēji visvairāk novērtē iekšējo apgaismojumu, ieslēgšanas indikatoru, aizslēdzamas durvis, kā arī signālu, kas ziņo par to, ka saldētavas iekšienē ir pārāk augsta temperatūra. 
• Vienkārša uzglabāšana. Pielāgojami plaukti raksturīgi vertikālajām saldētavām savukārt horizontālās izceļas ar ietilpīgiem, iekarināmiem uzglabāšanas groziem. 
• Nemainīga temperatūra. Labākās saldētavas spēj uzturēt konstantu temperatūru visos nodalījumos pat tad, ja temperatūra telpā atšķiras.
• Klusa darbība. Ņem vērā, ka manuāli atsaldējamās iekārtas, kas retāk darbina kompresoru, parasti būs klusākas nekā saldētavas, kas atkausēšanu veic automātiski. 
• Vienkārša atkausēšana. Ja izvēlēsies saldētavas modeli, kuram atkausēšana jāveic manuāli, pievērs uzmanību ūdens novadīšanas atverei, lai tu vienkārši varētu iztīrīt saldētavu. 
• Zems enerģijas patēriņš. Iegādājoties saldētavu interneta veikalā 220.lv, tu pie katra no modeļiem redzēsi, kāda ir tā elektroenerģijas klase. Augstākā klase būs A+++, bet zemākā – G.  
• Uzticama darbība ilgtermiņā. Labu saldētavu raksturo arī atzinīgi novērtējumi no pircējiem, un tas noteikti ir jāņem vērā. Tāpat atceries, ka pat 24 h pēc izslēgšanas, saldētavai vajadzētu spēt saglabāt temperatūru (ar noteikumu, ka tā netiek atvērta). 
• Garantija. Lai tev nebūtu jāsatraucas par to kā salabot saldētavu, ja tā pēkšņi nedarbojas un tu neesi pie vainas šīs problēmas radīšanā, noteikti izvēlies modeli ar ilgāku garantijas termiņu, kā arī izpēti tās nosacījumus. 

Kas vēl jāzina?
Ja tev nav nepieciešama liela saldētava, iespējams, labākais variants būs vertikālais modelis ar pāris plauktiem, kuros esošos produktus varēsi viegli pārskatīt un sakārtot. Savukārt, ja tev, piemēram, ir vajadzīga saldētava liela gaļas vai citu produktu apjoma uzglabāšanai ilgākam laikam, labāk izvēlēties horizontālo modeli. Ja mājās ir bērni, ieteicams izvēlēties saldētavu, kuru iespējams aizslēgt. Ātrā sasaldēšanas funkcija noderēs tiem, kam nepieciešams sasaldēt lielu daudzumu īsā laikā., saglabājot garšu un izskatu. 

Saldētavas ir pieejamas dažādos izmēros – pavisam nelielas, vidējas un ļoti lielas. Ņem vērā, ka apjomīgāka iekārta ne tikai aizņems vairāk vietas, bet arī patērēs vairāk elektroenerģijas, tādēļ izvēlies modeli, kas precīzi atbilst tavām vajadzībām. 

Pirms iegādājies saldētavu, izmēri pieejamo vietu telpā, kurā plāno to novietot, lai vēlāk nebūtu jāpiedzīvo nepatīkams pārsteigums. Atceries, ka ap saldētavu ir jābūt pāris desmitus centimetru brīvai vietai, lai netiktu nobloķēta gaisa cirkulācija, kā arī iekārtai būtu iespējams viegli piekļūt. Tāpat padomā arī par to, vai izvēlēto modeli varēsi ienest pa durvīm/logu. Saldētavu ieteicams novietot tālāk no guļamzonas, lai troksnis netraucētu miegu. Lai arī, protams, mūsdienās šīs iekārtas ir salīdzinoši klusas, automātiski atkausējošas saldētavas parasti būs nedaudz skaļākas. 

Visbeidzot, pievērs uzmanību arī saldētavas cenai. Interneta veikals 220.lv piedāvā saldētavas, kuru cenas variē no aptuveni 160 līdz pat 900 eiro. Izvēlies tādu modeli, kas atbilst tavām vēlmēm un vajadzībām, kā arī atceries - šis ir vērtīgs ilgtermiņa ieguldījums, kurā ieteicams ieguldīt, lai pretī saņemtu atbilstošu kvalitāti. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)