Cēsu skolēni apguvuši veselīgas ēšanas iemaņas

Normunda Baranovska galvenais secinājums, kas radies šajā laikā – reģionu skolu audzēkņi ēd daudz veselīgāk nekā skolēni Rīgā. "Viesojoties tik daudzās skolās, satiekot skolēnus no visas Latvijas un uzzinot par viņu ēšanas paradumiem, jāsaka, ka jaunieši reģionos ietur veselīgākas maltītes nekā Rīgā. Galvaspilsētas skolēni daudz biežāk izsalkumu remdē ar dažādiem kārumiem un našķiem. Savukārt ārpus Rīgas dzīvojošie priekšroku dod sātīgām maltītēm," jauniešu uztura paradumus komentē šefpavārs N. Baranovskis.
"Druva" informē, ka veselīgās ēšanas pavārkursus atzinīgi novērtēja arī Raiskuma speciālās internātpamatskolas skolotāja Baiba Duņēna. "Kopā ar Aikāgaršo šefpavāru tika pavadītas divas ļoti interesantas nodarbības. Varēja vērot, kā skolēni savā starpā sadala pienākumus, viens ķeras pie produktu griešanas, cits pie trauku mazgāšanas, bet trešais palīdz uzklāt galdu. Valdīja īsts komandas gars, kas ļoti saliedēja klasi. Manuprāt, vērojot šefpavāru darbībā, daudzi skolēni apsver arī savu profesijas izvēli saistīt ar pavārmākslu," domās dalās B.Duņēna.