Banner 980x90

Diskutē par "Rēzeknes veselības aprūpes centra" un slimnīcas apvienošanu

Aizvadītajā nedēļā Rēzeknē diskutēja par iespējamo SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" un slimnīcas apvienošanu, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Ceturtdien, 2.jūlijā,notika SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" (poliklīnikas) darbinieku kolektīva tikšanās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju – pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvi Aleksandru Bartaševiču.

Tikšanās mērķis bija noskaidrot kolektīva attieksmi pret divu pilsētas medicīnas iestāžu iespējamo apvienošanu, informēt kolektīvu par gaidāmās apvienošanas mērķiem, metodēm un noteikumiem, kā arī uzklausīt šajā procesā ieinteresēto pušu priekšlikumus.

Šī tikšanās bija ļoti svarīga, jo ir asi jūtams objektīvas un patiesas informācijas trūkums par to, kā notiek poliklīnikas un slimnīcas sagatavošanas process apvienošanai, un ko iegūs no iespējamās apvienošanās, pirmkārt, iestāžu kolektīvi. Tieši otrādi, pilsētā ir vērojams aktīvs nepatiesas informācijas un visdažādāko baumu izplatīšanas process, kuru sekmē daži plašsaziņas līdzekļi un SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" vadība. Tādējādi, apšaubāma izrādījās informācija par to, ka lielākā daļa no poliklīnikā strādājošā medicīnas personāla kategoriski atteicās strādāt apvienotajā iestādē. Uz tiešu Domes priekšsēdētāja jautājumu, kurš atteiksies no darba jaunajā medicīnas iestādē, neviens no klātesošajiem sapulcē neatbildēja apstiprinoši. Vēl viens "sāpīgais" jautājums un galvenais arguments pret apvienošanu ir atalgojums, proti, tā iespējamā samazināšanās.

Atalgojuma samazināšanās ir iespējama gadījumā, ja viens cilvēks strādā gan slimnīcā, gan poliklīnikā vienlaicīgi un vairāk nekā uz 1,5 slodzi. Šādu cilvēku arī zālē nebija. Pilsētas domes priekšsēdētājs vēlreiz uzsvēra, ka ārstu personāla atalgojums nekādā veidā netiks samazināts, tāpat kā viņu pieprasījums, jo katrs ārsts pilsētai ir vērtīgs, un jādara viss iespējamais, lai speciālisti paliktu dzīvot un strādāt Rēzeknē, nevis brauktu projām zemo atalgojumu dēļ situācijā, kad ir liels šo speciālistu deficīts. Tomēr tika pateikts arī tas, ka ir iespējama zināma medicīnas iestāžu administrācijas darbinieku skaita un tehniskā personāla samazināšana. Nav izslēgts, ka nepieciešamības gadījumā uz administrācijas darbinieku un tehniskā personāla amatiem tiks rīkots konkurss un strādās labākie (neatkarīgi no tā, vai viņi ir strādājuši slimnīcā vai poliklīnikā).

"Tikšanās sākās diezgan emocionāli, bet, tuvojoties noslēgumam, kaislības norimās un saruna ievirzījās daudzmaz racionālā gultnē. Tika saņemti lietišķi padomi un rekomendācijas no mediķiem par gaidāmo apvienošanās procesu, kā arī tika norādīts uz to, ka nav pieļaujama poliklīnikas darbinieku ienākumu samazināšanās sakarā ar apvienošanos. Kopumā esmu apmierināts ar tikšanās rezultātiem, jo SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" darba kolektīva locekļi varēja saņemt ticamu informāciju no pirmavota, nevis apmierināties ar nepārbaudītiem faktiem un baumām. Lieliski saprotu, ka divu struktūru apvienošana ir ļoti nopietns un pietiekami ilgstošs process un šajā gadījumā viss ir ļoti rūpīgi jāapsver un jāizanalizē, un tikai pēc tam Dome pieņems galīgo lēmumu," pēc tikšanās rezumēja A.Bartaševičs.

Šobrīd poliklīnikā notiek finanšu un iekšējais audits, kas ir nepieciešams, lai izstrādātu racionālāku un ekonomiski pamatotu apvienošanās un tai sekojošā vienotās medicīnas iestādes darba modeli. SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" audita rezultāti būs zināmi līdz augusta beigām, bet septembrī plānotas vēl vairākas darba tikšanās, lai apspriestu jautājumus sakarā ar plānoto poliklīnikas un slimnīcas apvienošanu.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs – SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvis Aleksandrs Bartaševičs pateicas visiem poliklīnikas darbiniekiem, kas varēja atnākt uz tikšanos un izteikt savas vēlmes un priekšlikumus, kā arī SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes loceklēm par dalību tikšanās reizē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)