Banner 980x90

Divas personas tiesās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 69 000 eiro apmērā

Rīga, 28.marts, LETA. Prokuratūra nodevusi Rēzeknes tiesai krimināllietu pret divām personām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 68 932 eiro apmērā.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūru LETA informēja, ka lietā apsūdzēts kāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un vēl kāda personai, ar kuru valdes priekšsēdētājs bija vienojies, ka izmantos šīs personas kontrolē esošos fiktīvos uzņēmumus.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, no 2012.gada marta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs dokumentāri noformēja un deklarēja Valsts ieņēmumu dienestam faktiski nenotikušus uzņēmuma, kas, tostarp, specializējies būvniecības projektu izstrādē, darījumus. Tas tika darīts, lai mākslīgi palielinātu uzņēmuma priekšnodokļa summas, tādā veidā samazinot valsts budžetā maksājamās pievienotās vērtības nodokļa summas, izvairītos no nodokļu nomaksas.

Ar otras apsūdzētās personas atbalstu tika sagatavoti vairāki nepatiesu ziņu saturošie grāmatvedības dokumenti. Šī persona organizēja naudas līdzekļu pārskaitīšanu un izņemšanu no fiktīvo uzņēmumu kontiem kredītiestādēs, radot iespaidu par šo uzņēmumu it kā reālo finansiāli saimniecisko darbību.

Minētā kriminālprocesa ietvaros pabeigts pirmstiesas process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu minētajam uzņēmumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)