Banner 980x90

Divu Rēzeknes skolu audzēkņi remontdarbu laikā mācīsies citu izglītības iestāžu ēkās

Jelgava, 28.aug., LETA. Tuvākajā laikā Rēzeknē plānots sākt divu izglītības iestāžu remontu, tāpēc izglītojamie mācību gadu sāks citās ēkās, aģentūru LETA informēja Rēzeknes domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Pašlaik tiek realizēti divi Rēzeknes lielāko vidusskolu renovācijas projekti - Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijā un Rēzeknes 2.vidusskolā. Līgums par būvdarbu veikšanu 2.vidusskolā ir noslēgts un tuvākajā laikā tiks sākti būvdarbi, bet attiecībā uz darbu veikšanu ģimnāzijā 23.augustā atvērtas aploksnes ar piedāvājumiem, un paredzams, ka drīzumā tiks sākti darbi.

"Šiem projektiem gatavoties sākām laicīgi un izglītojamie un personāls tiks pārvietoti uz citām pilsētas skolām," apgalvoja Pozņakovs. Proti, ģimnāzijas personāls un audzēkņi ir pārcelti uz 4.vidusskolas telpām, nosakot, ka mācības notiks divās maiņās. 2.vidusskolas personāls un 1.-4.klases paliek turpat - izremontētajā trīs stāvu korpusā -, 5.-9.klases un personāls tiek pārcelts uz 5.vidusskolas telpām, bet 10.-12.klases un personāls atradīsies 3.vidusskolā.

Pagājušajā nedēļā notika tikšanās ar minēto skolu direktoriem un pārliecinājos, ka telpas un stundu saraksti ir sagatavoti izglītojamo uzņemšanai. Ar pārvietošanu saistītās neērtības būs jāpacieš tikai vienu mācību gadu, bet tas, kas tiks paveikts ir tā vērts, jo skolas būs mūsdienīgas, skaidroja pašvaldības pārstāvis.

Tāpat drīzumā tiks pabeigti remontdarbi ēkā Metālistu ielā 2, uz kurieni septembrī tiks pārcelta pirmsskolas izglītības iestāde "Laimiņa". Ēka tika nosiltināta, renovēta, iegādātas jaunas mēbeles un aprīkojums. Pozņakovs stāstīja, ka visi bērnudārzi pamazām tiek sakārtoti un atlikušas tikai daži, kur nepieciešams nopietns līdzekļu ieguldījums. Pārējās pirmsskolas izglītības iestādēs pārsvarā tika veikti nelieli remonti.

Rēzeknes sākumskolā veikts pirmā stāva grīdas seguma remonts, 3.vidusskolā izremontēti mācību kabinetu griesti, elektroinstalācija, 4.vidusskolā veikts ieejas laukuma, atbalsta sienas un kāpņu remonts. Dažādi darbi paveikti arī citās izglītības iestādēs, bet internātpamatskolā-attīstības centrā drīzumā tika pabeigts virtuves bloka kapitālais remonts un saremontēta veļas mazgājamā telpa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)