Banner 980x90

"Eco Baltia vide" pie "Maxima" veikaliem dažādās pilsētās Latvijā izvietojis 36 stikla šķirošanas konteinerus

Rīga, 18.okt., LETA. Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" paplašinājis stikla iepakojuma šķirošanas iespējas, izvietojot 36 jaunus stikla šķirošanas konteinerus pie mazumtirgotāja "Maxima Latvija" veikaliem visā Latvijā, aģentūrai LETA pavēstīja mazumtirdzniecības uzņēmumā.

Kompānijā informēja, ka 36 jaunie stikla konteineri uzstādīti 24 Latvijas pilsētās, tostarp Lielvārdē, Koknesē, Ikšķilē, Ogrē, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Līvānos, Ludzā, Rēzeknē, Dagdā, Daugavpilī, Jūrmalā, Rojā, Talsos, Tukumā, Kandavā, Saldū, Ķekavā, Mārupē, Olainē, Liepāja, Madona, Preiļi un Siguldā, pie "Maxima" veikaliem. Tajos iedzīvotāji aicināti šķirot visu formu un krāsu stikla burkas, burciņas un pudeles.

"Vērtējot jaunu šķirošanas konteineru atrašanās vietas, mēs skatāmies, lai tie būtu cilvēku ikdienas maršrutā. Pārtikas veikals noteikti ir vieta, ko vismaz reizi nedēļā apmeklē katra ģimene. Tāpēc arī "Eco Baltia vide" ir mērķtiecīgi strādājusi pie tā, lai paplašinātu veikalu tīklu, pie kuriem ir pieejami konteineri stikla šķirošanai," sacīja "Eco Baltia vide" direktors Jānis Aizbalts, piebilstot, ka iniciatīvas "1000 konteineri stiklam Latvijai" ietvaros visā Latvijā šogad bez maksas izvietoti gandrīz 600 jauni konteineri stikla šķirošanai.

"Maxima Latvija" atgādināja, ka iepriekš pie 22 "Maxima" veikaliem Rīgā jau izvietoti šķirošanas konteineri stikla un vieglajam iepakojumam.

Jau ziņots, lai samazinātu apglabātā stikla apmēru sadzīves atkritumu poligonos un uzlabotu stikla savākšanas un pārstrādes rādītājus Latvijā, šogad pavasarī "Eco Baltia vide" sāka jaunu iniciatīvu, aicinot ikvienu Latvijas pašvaldību pieteikties konteineriem stikla taras šķirošanai.

SIA "Eco Baltia vide" reģistrēta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 203 470 eiro, un tas pieder "Eco Baltia grupa". "Eco Baltia vide" apgrozījums 2017.gadā bija 12,221 miljons eiro, bet peļņa - 1,194 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)