Banner 980x90

Eksperte: Atsevišķi piena produktu ražotāji cenas palielinājuši pat par 30%

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Atsevišķi Latvijas piena produktu ražotāji cenas palielinājuši pat par 30%, šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Agroresursu un ekonomikas institūta nodaļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Viņa norādīja, ka piena produktu cenu kāpums veikalos jau tagad ir jūtams, un tas skaidrojams ar straujo piena iepirkumu cenu kāpumu. Pēdējā laikā piena iepirkumu cena ir palielinājusies par apmēram trešdaļu. "Zemnieki par to priecājas, bet, protams, piena produktu ražotāji ir spiesti palielināt cenas. Daži cenas ir palielinājuši par 10%, daži par 20%, bet atsevišķi piena produktu ražotāji pat par 30%," teica Gulbe.

Viņa prognozēja, ka arī nākamā gada sākumā piena produktu cenas veikalos turpinās pieaugt.

Gulbe piebilda, ka piena produktu cenas palielinās nevis konkrētiem produktiem, bet gan konkrētiem ražotāju izstrādājumiem.

Jau vēstīts, ka pēdējā pusgada laikā Krievija, Meksika un Ķīna ievērojami palielinājušas piena produktu importu, tā izraisot piena iepirkuma cenu krasu pieaugumu, kas savukārt rada bažas par piena gala produktu cenu kāpumu jau šogad.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)