Banner 980x90

Eksperti ar lēmumu pieņēmējiem nākamnedēļ spriedīs par imigrācijas risinājumiem nākamajai desmitgadei

Rīga, 20.apr., LETA. Eksperti ar lēmumu pieņēmējiem 27.aprīlī publiskā diskusijā spriedīs par imigrācijas risinājumiem nākamajai desmitgadei, aģentūru LETA informēja Eiropas Parlamenta Birojā (EPB) Latvijā.

Diskusiju "Imigrācijas risinājumi nākamajai desmitgadei: plūsmu pārvaldība, iespējas darbaspēkam, integrācija..." rīko EPB kopā ar Ekonomikas ministriju (EM), Iekšlietu ministriju (IeM), Kultūras ministriju un Latvijas Universitāti (LU).

Tās mērķis ir apkopot ekspertu ieteikumus dažādām imigrācijas šķautnēm un prezentēt tos lēmumu pieņēmējiem - Latvijas eiroparlamentāriešiem un atbildīgo Latvijas ministriju vadībai.

EPB norāda, ka 2018.gads Latvijas un visas Eiropas Savienības (ES) imigrācijas un integrācijas politikas veidotājiem būs izaicinājumu un atbildības pilns, jo likumdevēju dienaskārtībā ir virkne svarīgu lēmumu.

Plkst.10 paredzēta paneļdiskusija par situāciju imigrācijas jomā, galvenajām problēmām, tendencēm un izaicinājumiem Latvijā un Eiropas mērogā. No plkst.11 norisināsies pirmā darba grupa par imigrācijas tendencēm Eiropā un iespējamo Latvijas līdzdalība. Gatavību dalīties ar savu skatījumu apstiprinājuši Starptautiskās Migrācijas organizācijas, sabiedriskās politikas centra "Providus", biedrības "Patvērums "Drošā māja" un biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārstāvji, kā arī LU Sociālo zinātņu fakultātes studenti.

Otrajā darba grupā spriedīs par to, kā ar imigrāciju var palīdzēt risināt darbaspēka trūkumu. Tajā piedalīsies Latvijas Bankas, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Ekonomikas prognožu centra, Nodarbinātības valsts aģentūras, 'Providus", Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Personāla vadīšanas asociācijas, "Swedbank" pārstāvji, kā arī LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studenti.

Trešajā darba grupā, kas veltīta integrācijas tematam, gatavību dalīties ar savu skatījumu apstiprinājuši Izglītības attīstības centra, Latvijas Cilvēktiesību centra, Sabiedrības integrācijas fonda, "Gribu palīdzēt bēgļiem", kustības "Ar pasaules pieredzi Latvijā" pārstāvji, kā arī LU Sociālo zinātņu fakultātes studenti.

Plkst.12.30 plānota noslēguma diskusija, kurā darba grupu vadītāji prezentēs secinājumus Eiropas Parlamenta Latvijas deputātiem un Latvijas ministriju vadībai.

"Ir jānodala bēgļu politika no migrācijas politikas, kas ir katras nacionālās valsts prerogatīva. Nākotnē turpināsim stiprināt ārējo robežu pārvaldību un īstenot atgriešanas politikas pasākumus. Tāpat efektīvāk turpināsim sadarbību ar galvenajām migrantu izcelsmes un tranzīta valstīm un sniegsim informāciju galvenajos migrantu tranzītpunktos, lai neradītu cilvēkos veltas cerības. Šādai pieejai ir būtiska loma, lai apturētu migrācijas plūsmas jau pirms ES robežas," uzsver diskusija dalībniece, IeM parlamentārā sekretāre Evika Siliņa.

Tikmēr EM parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks norāda, ka šodienas imigrācijas lēmumi veidos Latviju nākotnē. "Mēs esam ieinteresēti piesaistīt tādus cilvēkus, kuri palīdzēs celt mūsu valsti un ar savām zināšanām sekmēs izaugsmi tautsaimniecībā. Latvijā ir nepieciešami cilvēki, kas var radīt, ar idejām un pasaules pieredzi. Cilvēki, kas var nopelnīt iztiku sev un samaksāt nodokļus, lai nodrošinātu izglītību jauniešiem, pienācīgas vecumdienas un kvalitatīvu veselības aprūpi līdzcilvēkiem," uzsver Upenieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)