Banner 980x90

Eksperti: Latvijas uzņēmējiem biznesa iespējas jāmeklē nišas produktu eksportā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv

Latvijas uzņēmējiem biznesa attīstības iespējas jāmeklē nišas produktu eksportā, nacionālās informācijas aģentūras LETA, ''BIG event'' un "Pohjola Bank plc" rīkotajā konferencē "Biznesa stratēģija 2016" atzina eksperti.

"Pohjola bank" Latvijas filiāles vadītājs Elmārs Prikšāns skaidroja, ka Latvija kā eksportētāja lielākoties eksportē produktus citu valstu ražotājiem, nevis preces tiešajiem patērētājiem. Tāpēc nākotnes perspektīvā Latvijas uzņēmējiem vajadzētu fokusēties uz atsevišķu izejvielu nišas produktiem, ko eksportēt.

Investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju aģentūras "Prudentia" partneris Ģirts Rungainis papildināja Prikšānu, sakot, ka Latvijas ražotājiem ārvalstīs jāmeklē īslaicīgie monopoli un "jāuzbrūk" tiem, iekļūstot tirgos.

Kā piemēru Rungainis minēja tādu biznesa nišu kā lidmašīnu bremžu ražošana. Viņš skaidroja, ka šādu piemēru esot daudz, turklāt šos īslaicīgos monopolus pārsvarā pārvalda ģimenes uzņēmumi, kuros patlaban notiekot paaudžu maiņa. Tāpēc Latvijas uzņēmēju iespējas ir cerīgas, pieņemot, ka jaunā paaudze ir sadarbībai atvērtāka, nekā bijusi iepriekšējā paaudze.

Arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis atzīmēja, ka turpmākai biznesa attīstībai Latvijā ir nepieciešama diversifikācija nišās.

Savukārt Ārvalstu investoru padomes valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska atzina, ka Latvijas problēma ārvalstu tirgos patlaban ir tā, ka Latvija kā eksportētāja izskatās maza un nemākulīga. Tāpēc vietējiem uzņēmējiem ir ļoti būtiski meklēt jaunas iespējas, kopīgas intereses un jāattīsta sadarbība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)