Banner 980x90

Esi drošs uz ceļa ar OCTA!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ar katru gadu auto satiksmes intensitāte uz Latvijas ceļiem pieaug. Līdz ar to palielinās arī ceļu satiksmes negadījumu risks. Lai pēc iespējas veiksmīgāk novērstu nevēlamas sekas, ir svarīgi ir atcerēties par OCTA polises iegādi.

Kādēļ nepieciešama OCTA un ko tā garantē?
Obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polise ir svarīga, jo tā, notiekot ceļu satiksmes negadījumam, atlīdzina visus zaudējumus, kas radušies citām personām un viņu īpašumam situācijā, ja vainīgs vadītājs. OCTA ir svarīga arī attiecībā uz riteņbraucējiem un gājējiem. 

Polises atlīdzības limits:
- par īpašumam nodarītajiem zaudējumiem ir līdz 1 000 000 eiro;
- par personas veselībai nodarītajiem zaudējumiem ir līdz 5 000 000 eiro.

Kur un kādas OCTA polises var iegādāties?
Polises piedāvā licencētas apdrošināšanas sabiedrības, kā arī aģenti un apdrošināšanas brokeri. Patlaban populārākais veids ir pirkt tās internetā. Līdz ar e-polises ieviešanu, dokuments nav obligāti jāvadā sev līdzi, tas ir jāizdrukā vien gadījumā, ja dodaties ārpus valsts. 
OCTA polises var iegādāties dažādiem laika periodiem. Tās pieejamas termiņā uz trim, sešiem vai deviņiem mēnešiem, kā arī vienam gadam.

Kas veido OCTA cenu?
Apdrošināšanas polises cenu nosaka konkrētā apdrošināšanas sabiedrība, ņemot vērā
- OCTA darbības periodu;
- transportlīdzekļa veidu; 
- nolūku, kādam auto izmanto;
- Bonus-malus klasi un citus faktorus.

Kā atrast izdevīgāko piedāvājumu?
Lai aprēķinātu OCTA polises cenu, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB), kas uzrauga šīs apdrošināšanas izsniegšanu un zaudējumu atlīdzināšanu, piedāvā OCTA kalkulatoru. Mājaslapā ltab.lv ievadiet savu transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru. Kalkulators pieprasīs datus no visām apdrošināšanas sabiedrībām. Tādējādi varat izvēlēties piemērotāko un nopirkt polisi internetā.

Pārvaldiet situāciju ar viedtālruņa aplikāciju!
Lai varētu sekot līdzi polises darbības termiņam un izvēlēties labāko piedāvājumu no apdrošinātājiem, izveidota īpaša LTAB OCTA aplikācija. Tajā varat arī pieteikties atgādinājumiem par polises derīguma termiņu tuvošanos, uzzināt savu Bonus-Malus klasi, nosūtīt apdrošinātājam informāciju par satiksmes negadījumu. Tāpat aplikācija piedāvā Jums pārvaldīt savu autoparku līdz pat četriem automobiļiem.

Svarīgi!
Atcerieties, ka OCTA polise ir obligāti nepieciešama visiem transportlīdzekļiem, kuri piedalās ceļu satiksmē! Laikus pārliecinieties, vai Jūsu apdrošināšanas polisei nav beidzies darbības termiņš. Par braukšanu bez derīgas OCTAS autovadītājam pienākas sods.

Ienāc ltab.lv un atrodi sev piemērotāko polisi! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)