Banner 980x90

Folkloras kopai "Bolta vīšņa" — 15 dziesmoti gadi

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Rēzeknes novada Dricānu kultūras nama folkloras kopa "Bolta vīšņa" piektdien, 20.novembrī atzīmēja 15 gadu darba jubileju, pilsētas informācijas portālam pastāstīja Genovefa Jonāne Dricānu kultūras nama vadītāja.

Tieši viņiem bija gods 17.jūlijā Rīgā, koncertā Vērmanes dārzā ar savu uzstāšanos atklāt Latgales programmu festivālā "Baltica 2015".

Kolektīva daiļradi raksturo nerimstošs dzīvesprieks, enerģija un īsti latgalisks humors. Kā atzīst paši kopas dalībnieki – viņi dzied tās dziesmas, kas mīļākas un lustīgākas, lai ir tā, ka gan pašiem gribas piesist kāju, gan klausītājiem. "Savas balsis – vislabākais instruments, nekad nesarūsē, nekad nesaplīst, tikai aizsmok," smej folkloras kopas "Bolta vīšņa" vadītājs Ēriks Čudars. Speciāli festivālam pie amatniekiem Ludzā tika pasūtīti jauni tērpi. Tā kā Dricānu tautas tērps nav saglabājies, jaunajos tērpos ievīti kaimiņu tautas tērpu – Bērzgales, Rogovkas un Kārsavas – raksti. Kad jautāts vadītājam par tērpiem- viņš saka: ko tu skaistai izdarīsi, ģērb vienalga ko, viss būs skaists. "

Jubilejas reizē kolektīvs izdziedāja mīļākās dziesmas. Pasākumu ar dziesmām kuplināja draugu kolektīvi no Ilzeskalna, Rogovkas, Rikavas, Vērēmiem, Ozolmuižas, Bērzgales, Sakstagala. Vistālāko ceļu mēroja dāmu vokālais ansamblis "STARI" no Lēdmanes. Neizpalika Dricānu KN deju kolektīvu "Jumalo" un "Jumalēni" jestrās dejas. Jauku priekšnesumu dāvāja kolektīva bijušais vadītājs Andris Eriņš un dziedātājas – "Dricānu dominante".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)