Banner 980x90

Futurologs: 21.gadsimts būs masu migrācijas gadsimts

Foto: EPA/ LETA
Foto: EPA/ LETA
Turpinoties straujam nevienlīdzīgi izvietotu pasaules iedzīvotāju skaita pieaugumam, 21.gadsimts kļūs par masu migrācijas gadsimtu, šonedēļ notikušajā nākotnes tendenču forumā "LMT Smart Future" sacīja futūrists Rejs Hammonds.

Kā prognozēja futurologs, cilvēku skaits no pašlaik esošā 7,1 miljarda sasniegs 8,2 miljardus 2030.gadā, laikā līdz 2050. gadam pieaugs līdz deviņiem vai desmit miljardiem, bet gadsimta beigās uz planētas varētu dzīvot jau 11 miljardi cilvēku.

"Savienojot šo straujo iedzīvotāju skaita pieaugumu ar nevienmērīgu to izvietojumu, iegūsim globālu cilvēku kustību, masu migrāciju, kas būs novērojama visā pasaulē," sacīja eksperts. "21.gadsimts būs masu migrācijas gadsimts."

"Mums tam ir jāpiemērojas, mums tas ir jākontrolē, kā arī jāsaprot, ka tā ir nākotne, nav ceļa atpakaļ," piebilda Hammonds.

Kā ziņots, šonedēļ Rīgā norisinājās nākotnes tendencēm veltīts forums "LMT Smart Future", kurā pasaules līmeņa eksperti un Latvijas viedokļu līderi dalījās savās prognozēs par visdažādākajām tēmām - no tehnoloģijām, biznesa un ražošanas un beidzot ar pilsētvidi un enerģētiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)