Banner 980x90

Ģimenes ārsti: Lai uzmanītu vēža slimniekus, jādod iespēja nosūtīt viņus uz attiecīgajiem izmeklējumiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) būtu gatava diskutēt par priekšlikumu trīs gadus pēc ārstēšanas pabeigšanas vēža slimnieku novērošanu uzticēt ģimenes ārstiem, tomēr vienlaikus arī atzīst, ka tam nepieciešami pareizie "instrumenti".

Kā aģentūrai LETA sacīja LĢĀA vadītāja Sarmīte Veide, par šādu ideju nepieciešams diskutēt ģimenes ārstiem, onkologiem un ierēdņiem, proti, nepieciešams izanalizēt, "ko tas dos".

Veide arī pieļāva, ka ģimenes ārsti varētu uzņemties šādu funkciju, tomēr tad jautājums esot - "kā mēs viņus kontrolēsim, ja mums ir ierobežota analīžu noņemšana," norādīja Veide. "Ja mēs nevaram nosūtīt uz onkoloģiskajiem marķieriem, tad mums nav instrumentu, ar ko kontrolēt," piebilda ārste.

Viņa arī norādīja, ka kontrole tikai ar tausti un vizuāli novērtējot būtu atgriešanās pie "Hipokrāta laika" metodēm.

Kā ziņots, lai risinātu garo rindu jautājumu uz izmeklējumiem Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Latvijas Onkoloģijas centrs", slimnīca iecerējusi noteikt, ka pēc ārstēšanās pabeigšanas centrā vēža slimniekus novēros tikai trīs gadus, bet pēc tam to varētu darīt ģimenes ārsts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)