Banner 980x90

AS "Hanzas maiznīca" slēgs ražotni Rēzeknē

Papildināta no 6.rindkopas.

Šogad AS "Hanzas maiznīca", īstenojot uzņēmuma reorganizācijas plānu un konsolidējot ražošanu Rīgas rūpnīcā, slēgs Rēzeknes filiāli, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Reorganizācijas rezultātā tiks atlaisti 84 darbinieki.

AS "Hanzas maiznīca" pārstāvji apgalvo, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā kopējo maizes tirgus samazināšanos un sīvo konkurenci pēdējos gadus Latvijā, kā arī uzņēmuma ieceri turpināt realizēt ilgtermiņa investīciju plānus ražotnes modernizācijai Rīgā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC), komentējot radušos situāciju, norādīja, ka maiznīcas slēgšana ir ievērojams zaudējums pilsētai un tās iedzīvotājiem. Lai mīkstinātu visas iespējamās negatīvās sekas, Rēzeknes pašvaldība, izmantojot veiksmīgu sadarbību ar Rēzeknes uzņēmējiem un investoriem, ir gatava galvot par speciālistiem, tādējādi palīdzot tiem iekārtoties jaunās darbavietās.

Rēzeknes pilsētas pašvaldība iespēju robežās ir gatava sniegt palīdzību iedzīvotājiem jauna darba meklējumos. Līdz ar to bijušie AS "Hanzas maiznīca" darbinieki tiek aicināti vērsties pašvaldībā pie domes priekšsēdētāja. Apmēram 25 darbiniekiem tiek piedāvāts darbs Rīgas ražotnē.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Rēzeknes filiālē aģentūrai LETA pastāstīja, ka no AS "Hanzas maiznīca" ir saņemts paziņojums par rudenī plānoto uzņēmuma Rēzeknes filiāles slēgšanu. Šajā sakarā filiāle ir sniegusi atbildīgajiem uzņēmuma darbiniekiem informāciju par tās piedāvātajiem pakalpojumiem potenciālajiem bezdarbniekiem.

Patlaban NVA Rēzeknes filiālē jau ir vērsušies un par jaunu darbu interesējušies arī pirmie AS "Hanzas maiznīca" Rēzeknes filiāles darbinieki, kam draud atlaišana.

Maija beigās bezdarba līmenis Rēzeknē bija 16,3%. Patlaban NVA Rēzeknes filiālē ir reģistrētas 120 vakances.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)