Banner 980x90

Īsfilmu kinofestivāla "Open Place 2018" "Grand Prix" saņem Polijas īsfilma "Vislabākā uguņošana"

Jelgava, 20.aug., LETA. Rēzeknē notikušajā starptautiskajā Baltijas valstu īsfilmu kinofestivālā "Open Place 2018" "Grand Prix" saņēma Polijas režisores Aleksandras Terpiņskas īsfilma "Vislabākā uguņošana", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Kinofestivāla uzvarētāji un konkursa īsfilmas apbalvotas sešās nominācijās. "Grand Prix" ieguva "Vislabākā uguņošana", par labāko aktrisi atzīta šajā filmā spēlējošās Justīna Vasiļevska. Labākā aktiera tituls piešķirts Togem Hervienam no Zviedrijas, savukārt labākā operatora nomināciju ieguvis Ādams Paļenta no Polijas. Īsfilmas "Kostiks" scenāriste Marija Ogņeva no Krievijas ieguvusi balvu par labāko scenāriju, bet polis Romāns Pšiļipjaks godalgots par režiju filmai "Džerijs".

Tradicionāli festivāla konkursa uzvarētāji balvā saņēma Rēzeknes mākslinieka Arta Adijāna veidoto piemiņas statueti kā simbolisku apliecinājumu, ka kinofestivāls ir atvērts jauniem kino talantiem un jaunām virsotnēm, ko sasniegt.

Rēzeknes domes balvu šogad saņēma īsfilma "Off limits", kuras režisors ir Aleksandrs Sugaks, bet skatītāju simpātiju balvu par ieguldījumu bērnu kino attīstībā - ārpuskonkursa īsfilma "Skolas mīlestība".

Jau vēstīts, ka starptautiskais īsfilmu kinofestivāls "Open Place" Rēzeknē aizsākās 2013.gadā ar mērķi popularizēt un sekmēt Eiropas un Latvijas kinematogrāfa attīstību, rosināt jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību, kā arī veicināt Rēzeknes atpazīstamību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)