Īstā ingvera tēja ziemīgi drēgnajam laikam
Īstā ingvera tēja nebūt nav tā, ko esam pieraduši dzert, zaļajai vai melnajai tējai piegriežot klāt ingvera gabalus. Lai pagatavotu īsto ingvera tēju, ingvera sakni sarīvē. Daudzumu ieteicams izvēlēties pēc paša patikas – kamēr daži būs mierā ar pusi tējkarotes ingvera uz 250 ml ūdens, aso izjūtu cienītāji var atļauties pievienot pat 70 g ingvera.
Nelielā katliņā sāk sildīt ūdeni, un, kad ūdens sāk vārīties, tam pievieno rīvētu ingveru un vāra, līdz ūdens kļūst gaiši brūns. Tēju atstāj ievilkties 5 minūtes, un, ja nepieciešams, uzsilda atkal. Pievieno medu, citrona un greipfrūta šķēles un kārtīgi samaisa.
Ingvera tēja ir lielisks līdzeklis saaukstēšanās profilaksei, kas veicina ātrāku atveseļošanos un mazina nelabumu un sliktu dūšu. Uz veselību!
Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi"
Uz sarakstu