Banner 980x90

Izveidots jauns riska kapitāla fonds Baltijas un Eiropas jaunuzņēmumiem

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads

Tallinā izveidots jauns Baltijas un Eiropas valstu jaunuzņēmumiem paredzēts riska kapitāla fonds "Karma.vc", šodien notiekošajā informācijas tehnoloģiju (IT) un iesācējuzņēmumu konferencē "TechChill Baltics 2016" paziņoja viens no fonda partneriem Marguss Ūdams.

Kā sacīja Ūdams, fondu interesē veikt tā dēvētās "late seed" un "A round" investīcijas Baltijas un Eiropas valstu jaunuzņēmumos.

"Late seed" variantā esam gatavi investēt 200 000 līdz 500 000 eiro, bet "A round" gadījumā varam runāt par investīcijām trīs miljonu eiro apmērā," skaidroja Ūdams. "Esam ilgtermiņa partneri un labprāt līdzdarbosimies arī vēlākos investīciju raundos."

Viņš norādīja, ka tuvāko piecu gadu laikā "Karma.vc" plāno veikt investīcijas 25 uzņēmumos visā Eiropā, galvenokārt fokusējoties uz sev tuvāko reģionu - Baltijas valstīm.

"Interesējamies par tehnoloģiju jaunuzņēmumiem," turpināja Ūdams. "Tiesa, daudzi jaunuzņēmumi nodarbojas ar tehnoloģijām, bet tikai daži veido jaunas tehnoloģijas. Šie pēdējie ir mūsu galvenais fokuss."

Runājot par fonda komandu, Ūdams sacīja, ka "mums ir globāla pieredze. Esam investējuši vairāk nekā 25 kompānijās visapkārt pasaulei. Tagad gribam ņemt savu pieredzi un pielietot Baltijā un Eiropā".

Fonda padomdevēju vidū ir "Skype" līdzdibinātāji Ahti Heinla un Jans Tallins, kā arī "Qualcomm" viceprezidents Edgars Auslanders.

Kā ziņots, šodien Rīgā norisinās IT un iesācējuzņēmumu konference "TechChill Baltics 2016", kas pulcē biznesa profesionāļus, iesācējuzņēmumus, tehnoloģiju entuziastus, investorus un studentus.

Konferences galvenās tēmas ir biznesa attīstība, mārketings un investīciju piesaiste - ikviens apmeklētājs var iepazīties ar jaunām mārketinga tendencēm un "start-up" kopienas stiprināšanas mehānismiem, kā arī investīciju piesaistes modeļiem.

"TechChill Baltics 2016" organizētājs ir nodibinājums "TechHub Riga", pirmā un lielākā IT un tehnoloģiju koprades telpa, kur mitinās vairāk nekā 30 iesācējuzņēmumi un kas regulāri rīko tādus ar uzņēmējdarbību un tehnoloģijām saistītus pasākumus kā "Ikmēneša mītaps" un "TechHub stārtapu akadēmija".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)