Banner 980x90

Jaunajā Rēzeknes rūpniecības kompleksā paveikta lielākā daļa darbu

Daugavpils, 17.febr., LETA. Jaunajā Rēzeknes rūpniecības kompleksā Viļakas ielā 1 paveikta lielākā daļa darbu, aģentūrai LETA pastāstīja Rēzeknes domes Attīstības pārvaldes vecākais projektu vadītājs Imants Mekša.

Patlaban ir pabeigta kabeļkanālu pamatnes armēšana un betonēšana, ēkas pamatu aizbēršana ar smiltīm, metāla konstrukciju, starpsienu, jumta, logu, sendvičpaneļu, apkures sistēmas un citu inženierkomunikāciju montāža. Vēl ir jāveic durvju montāža, grīdu ieklāšana, iekšējie, apdares, labiekārtošanas un vairāki citi darbi.

Rūpniecības kompleksa kopējā platība būs 6784 kvadrātmetri. Ražošanas korpuss ar administratīvo – sadzīves korpusu ir paredzēts metāla karkasa konstrukcijās ar jumtu nesošām metāla sijām. Ēkas ārsienas veidotas no sendvičtipa paneļiem, tie sastāv no divām krāsota tērauda loksnēm, kurām pa vidu ir siltumizolācijas materiāls. Dienvidaustrumu daļā paredzēts divstāvu birojs ar darba telpām 65 darbiniekiem. Biroja pirmajā stāvā plānotas arī strādnieku sadzīves telpas – ģērbtuves ar dušām 200 strādniekiem un ēdamzāle.

Ēkā paredzēts atgūt enerģiju, izmantojot ventilācijas sistēmu agregātus ar rotācijas tipa rekuperatoriem, kuru efektivitāte siltuma atgūšanai sasniedz vairāk nekā 73%, kas atbilst perspektīvām Eko Dizaina - 2018 normu prasībām. Šādi iegūto siltuma enerģiju paredzēts izmantot ventilācijas sistēmu patērējamo siltuma slodžu atbalstam, tā samazinot siltuma patēriņu no ēkas katlumājas.

Uz rūpniecības kompleksu no Viļakas ielas puses tiks izbūvētas divas iebrauktuves. Viena paredzēta iebraukšanai ražošanas teritorijā, otra - piebraukšanai pie biroja daļas. Kompleksa teritorijā paredzēti trīs stāvlaukumi: viens – kravas mašīnām ar deviņām vietām un divi – vieglajām automašīnām ar 90 vietām.

Darbi tiek veikti projektā "Uzņēmējdarbību veicinošās infrastruktūras izveide rūpniecisko teritoriju atjaunošanai Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas teritorijā". Tā mērķis ir Rēzeknes Ziemeļu mikrorajonā esošās Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas teritorijas revitalizācija, reģenerējot degradēto teritoriju, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu.

Projekta kopējās izmaksas ir 6 856 653 eiro, tai skaitā 5 119 657 eiro - attiecināmās izmaksas, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums - 3 500 000 eiro un valsts budžeta dotācija - 156 766 eiro.

Ģenerāluzņēmējs - Latvijas-Lietuvas kopuzņēmumu pilnsabiedrība "Monum & Litana", būvuzraudzību nodrošina SIA "Isliena V", autoruzraudzību - SIA "Ceturtais stils".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)