Banner 980x90

Jūlijā notiks Rēzeknes novada diena

18.jūlijā Ančupānu ielejā notiks Rēzeknes novada diena, aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Ļaksa.

Pasākuma dienā no plkst.12 basketbola spēles cienītāji varēs noskaidrot labāko komandu strītbola sacensībās, savukārt plkst.14 pirmo reizi notiks sacensības "Rēzeknes novada stiprākais lauku vīrs". Lai kļūtu par visa novada spēcīgāko vīru, pagastu stipriniekiem savs spēks un izturība būs jāpārbauda visdažādākajās disciplīnās, tostarp traktora riepas velšanā, baļķa celšanā, dzirnakmens nešanā un citur. Tikmēr mazie stiprinieki savu izveicību varēs pārbaudīt "Piedzīvojumu takā", kur atrakcijas un stafetes bērniem piedāvās biedrība "Par stipru ģimeni".

Turpinot pērn iesākto "Pagastu dižošanās" tradīciju, arī šogad Rēzeknes novada pagasti rādīs, ar ko tie ir stipri un bagāti. Pagastu teltīs būs gan amatnieku paraugdemonstrējumi, gan radošās darbnīcas, gan mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu priekšnesumi, gan kulinārais mantojums. Kā ierasts, visas dienas garumā apmeklētājus gaidīs arī amatnieku darinājumu tirdziņš.

Plkst.16 ar koncertu "Manas mājas dzimtā novadā" sāksies svētku muzikālā daļa un tiks godinātas Rēzeknes novada stiprākās, kuplākās ģimenes, kā arī Zelta pāri. Savukārt plekst.17.30 ikviens aicināts ievīt arī savu balsi starptautiskā folkloras festivāla "Baltica" Dižkoncerta kopkorī, kur uz vienas skatuves kāps gan pašmāju folkloras kopas, gan arī viesi no Baltkrievijas, Gruzijas, Portugāles, Norvēģijas, Ukrainas un citām valstīm. Tie, kuriem nebūs iespējas "Baltica" Dižkoncertu redzēt un dzirdēt klātienē, tās pašas dienas vakarā plkst.21 to varēs vērot Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā.

Tikmēr Ančupānu ielejā no plkst.20 līdz pat rīta gaismai ikviens ir aicināts izdejoties svētku koncertā, kur uz divām skatuvēm savas labākās dziesmas izdziedās 13 grupas, tostarp "Lian Ross" (Vācija), "Pērkons", "Musiqq", "Galaktika", "Sovvaļnīks", "Rikši" un citas.

Ieeja uz visiem pasākumiem - brīva. Vairāk informācijas par svētku norisēm var atrast novada mājaslapā "www.rezeknesnovads.lv".

Rēzeknes novada dienu rīko Rēzeknes novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)