Banner 980x90

Jūnijā RCB abonements lasītājiem piedāvā 60 jaunas grāmatas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jūnijā Rēzeknes pilsētas Centrālās bibliotēkas (RCB) abonements lasītājiem piedāvā 60 jaunas grāmatas, pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informē RCB abonementa vadītāja Zita Gorsvāne.

Latvijā pazīstamā Jura Šteiseļa grāmata "Bites piemājas dravā" noderēs visiem, kas nodarbojas ar biškopību. Šajā izdevumā atbildes uz jautājumiem par bitēm, to ieradumiem un kaprīzēm varēs atrast gan profesionāli biškopji, gan tie, kas aizraujas ar biškopību prieka pēc.

Savukārt Ērika Berevota izdevumā "Bišu pasaules viedums" aplūkotas bišu saimes un biškopja savstarpējās attiecības, kas balstītas uz biodinamiskas biškopības principiem.

Pieredzējis ārsts gastroenterologs Anatolijs Danilāns savā jaunajā grāmatā "Jaunas un vecas ziņas par ilgu un laimīgu dzīvošanu" dalās ar savām darbā gūtajām atziņām, kā arī iepazīstina ar zinātniski pierādītiem pasākumiem, kas veicami, lai cilvēki dzīvotu ilgu un laimīgu mūžu.

Intas Blūmas izdevums "Ardievu, karma!" ir gan kā turpinājums pirmajai grāmatai "Latvietes karma", gan arī kā atsevišķa tēma. Šoreiz ne tikai sievietei.

Daiļliteratūras klāstā Diānas Gabaldones romāns "Spāre dzintarā". Tas ir aizraujošs ceļojums tagadnē un pagātnē, ko veido konkrēti vēsturiskie notikumi 18.gadsimta Skotijā un 20.gadsimta Anglijā.

Endrū Grossa trillerī "15 sekundes" Henrijs Stedmens ir ceļā uz mediķu konferenci, kad policija viņu aptur par sīku satiksmes pārkāpumu. Viņš nepagūst ne attapties, kad ceļu policistu nošauj kāds svešinieks zilā sedanā. Šis noziegums pārvērš Henrija dzīvi murgā… Henrijs kļūst par intensīvas vajāšanas mērķi. Tagad viņam jāspēj atšķirt draugu no ienaidnieka un atšķetināt liktenīgu melu un bīstamu patiesību kamolu, lai atklātu, kas slēpjas aiz velnišķīgā iznīcināšanas plāna.

Dzintras Žurauskas romāns "Kad bumerangs atgriežas" stāsta par cilvēku attiecībām. Romānā bumerangs salīdzināts ar teicienu: "ko sēsi – to pļausi", kur cilvēkam savā dzīvē bieži nākas saskarties un atbildēt par savām pieļautajām kļūdām.

Artūra Snipa īsprozas krājumā "Stāsti laika logos" apkopoti darbi, kas sarakstīti atšķirīgos laika posmos, arī pagājušā gadsimta 80.gados. Dažos stāstos autors netieši atgādina par tiem, kuros brīvība un nebrīve vairāk bija cilvēka personības iekšējās kategorijas, savukārt citos nedaudz smeldzīgā ironijā atklāj jauno laiku īpatnības, kuras pastarpināti izpaužas stāstu varoņu attieksmē pret notikumiem, parādībām, līdzcilvēkiem.

Burkharda Špinnera romāns "Caharijs Kacs" stāsta par jaunu vīrieti, kurš 1914.gadā, apstākļu sagadīšanās dēļ, ir nokļuvis uz vācu pasažieru kuģa "Prezidents", kas Karību ostās uzņem pasažierus, lai nogādātu tos uz lielajiem okeāna tvaikoņiem. Caharijs bēg, pats īsti nezinādams, no kā… Atrazdamies uz "Prezidenta" borta, Caharijs pieraksta to, ko viņam stāsta vācu pasažieri. Tie ir stāsti par sevis apšaubīšanu un identitātes zaudēšanu, stāsti par dzīvi sabiedrībā, kura pamazām irst, jo vairs netic pati sev.

Jauno grāmatu klāstā arī Annas Mičelas asprātīgais romāns "Lielpilsētas lelle", Irēnas Nemirovskas romāns par sievietes psiholoģiju "Jezabele", Katarinas Redas mīlas romāns "Mīlas nokrāsas", Šaha Tahira aizraujošs ceļojuma romāns par gadu ilgu piedzīvojumu Marokas karalistē "Kalifa nams. Gads Kasablankā", Marijas Ērnestamas jaunais detektīvromāns "Bustera ausis", Mērijas Simses mīlas stāsts "Melleņu vasara", Elisone Pataki vēsturiskais romāns "Nepakļāvīgā imperatore Elizabete", kas vēsta par notikumiem Austroungārijas impērijā 19.gadsimta vidū, Kārenas Robārtsas romantiskais daiļdarbs "Sapņu sala", kā arī daudzas citas interesantas grāmatas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)