Banner 980x90

Kā padarīt peintbola spēli spraigāku?

Foto: Gunsnlasers.lv
Foto: Gunsnlasers.lv
Peintbola spēles kā lieliska izklaide kopā ar draugiem vai kolēģiem Latvijā ir zināma jau labu laiku, tomēr šī izklaide nebūt nestagnē, jo aktīvākie nozares darboņi regulāri piedāvā ar vien jaunus veidus, kā padarīt peintbolu aizraujošāku, piemēram, populārs kļūst arī peintbols iekštelpās un spēļu organizēšana pamestās ēkās. Ja arī Tu vēlies piedalīties patiešām aizraujošās peintbola spēlēs, lūk, daži padomi no GUNSnLASERS ekspertiem.

Izvēlies taktiskāku spēles veidu
Iespējams, Tev ir radies iespaids, ka peintbola spēles aprobežojas tikai ar divu komandu šaudīšanos vienam pret otru. Tas nozīmē, ka neesi izmēģinājis daudzos spēles veidus, kas prasa ne vien precizitāti šaušanā, bet arī taktisku domāšanu.

Dažādo spēles mērķus
Pirmkārt, peintbolu iespējams spēlēt ne vien komandās, bet arī individuāli – kā izdzīvošanas spēli. Taču, ja vēlies padarīt interesantāku tieši komandu sacensību, lūk, daži taktiskie mērķi, uz kādiem var balstīt peintbola sacensību:
• karoga atņemšana otrai komandai – tas nozīmē, ka katras komandas bāzē ir tās karogs un spēles ietvaros ir ne vien jāmēģina nozagt karogs otrai pusei, bet arī jāaizsargā savējais;
• viena karoga zagšana – abas komandas cenšās nozagt vienu laukuma vidū esošo karogu un nogādāt to savā bāzē;
• bumbas novietošana – katrai komandai ir improvizēts "spridzeklis", kas jānogādā otras komandas bāzē;
• upuris pret mednieku – viena komanda jau atrodas laukumā, bet otra no laukuma malām sāk to medīt. Nošautie upuri kļūst par medniekiem, bet nošautie mednieki beidz spēli. Uzvar komanda, kas pēdējā paliek laukumā.

Tāpat interesanta ir vienspēles vesija "Algotie slepkava" – šajā variantā katrs spēlētājs izvelk cita spēlētāja vārdu un cenšas nošaut tieši šo spēlētāju. Jebkurš, kas tiek nošauts, atdod savu vēl nenošautā mērķa vārda zīmīti tam, kas viņu nošāvis, bet patur savu jau "kritušo" upuru vārdus. Uzvar tas, kas spēles ietvaros nošāvis visvairāk uz lapiņām norādīto upuru.

Izvēlies sarežģītākus spēles laukumus
Otrs veids, kā dažādot spēli, ir izvēlēties neierakstākus spēles laukumus, tiesa, jo sarežģītāks laukums, jo lielāka pieredze vēlama spēlētājiem. Ja prasmes ir iegūtas, var izvēlēties tādas spēles variācijas kā:
• peintbols telpās, piemēram, kādreizējā Andrejsalas spēkstacijā;
• peintbolu bijušajās militārjās bāzēs, kuru īpašā aura papildus iedvesmos spēlēšanai. Piemēram, GUNSnLASERS piedāvātajā bijušajā PSRS bāzē Mežparkā, kur atrodas gan iekštelpu bunkurs, gan dzelzceļa perons un garāžas, kas ļaus dažādot spēles;
• izbraukuma spēles – Tevis izvēlētā vietā, bet ar profesionāļu nodrošinātu ekipējumu.

Tāpat šobrīd Rīgā ir pieejams arī lasertag iekštelpās un speciālos āra laukumos. Lāzera ieroču ekipējums būs nedaudz lētāks, taču būs iespējams uzspēlēt mazāk ķēpīgu peintbola versiju.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Papildu elementi spēles laukumā
Vēl viens veids, kā dažādot spēlēšanas pieredzi, ir īpaša spēles laukuma iekārtošana, radot papildu šķēršļus.

Ļauj videi būt papildu spēlētājam
Protams, diez vai būs interesanti spēlēt starp nepārdomāti izvietotiem šķēršļiem, tāpēc spēles vides iekārtošanu atstāj profesionāļu ziņā. Jau tagad dažādos peintbola laukumi ir iekārtoti ar tādiem aizraujošiem papildu elementiem kā:
• automašīnu vrakiem;
• vecām lidmašīnām, kurās spēles laikā iespējams arī ieiet iekšā;
• daudzstāvu koku būvēm;
• nelielām ūdenstilpnēm laukuma ietvaros.

Tāpat kā papildu faktoru iespējams izmantot to, ka ārā ir tumšs, bet ziemas laikā būs interesanti spēlēt arī apsnigušā, izgaismotā āra laukumā. 

Pasūti papildu atribūtiku
Pie peintbola profesionāļiem vai specializētajos veikalos iespējams iegādāties visdažādākās lietas, tajā skaitā arī papildu atribūtiku spēlei. Labs variants spēles dažādošanai būs dūmu granātas, kas izmantojamas aizsega radīšanai uzbrūkot, lai pretinieks apmulstu un neredzētu no kuras puses tuvojas otras komandas spēlētājs. Dažos spēles variantos labi derēs arī granātas, kas pēc detonēšanās nošļaksta visu apkārtni ar krāsu, un tiem, kas apšļakstīti jādodas vien malā.

Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com
Izbraukuma spēles ar papildus odziņu
Ja vēlies pavisam oriģinālu spēli, tad pastāv arī iespēja pasūtīt izbarukuma spēles pašu izvēlētās vietās. Tiesa - jāpievērš uzmanība tam, vai konkrētā vieta būs piemērota spēlei, bet arī par to jautājiet pieredzējušiem peintbola spēļu organizētājiem.

Profesionāļi palīdzēs vadīt spēli
Izbraukuma spēlēs ir svarīgs nozares profesionāļu, piemēram, GUNSnLASERS speiciālistu viedoklis un palīdzība, lai varētu veiksmīgi:
• novērtēt un iekārtot vidi spēles norisei;
• sagatavot nepieciešamo ekipējumu – ieročus, bumbiņas, apģērbu;
• vadīt un uzraudzīt spēļu norisi.

Bieži vien cenas īpaši neatšķirās no spēļu cenām jau gatavajos laukumos, taču jārēķinās, ka papildu būs jāapmaksā ceļš organizatoriem un papildelementu īre, ja tādi būs nepieciešami.

Papildelementi vides iekārtošanai
Pat ja izvēlētā izbraukuma spēles teritorija būs piemērota peintbola vai lāzertaga spēlei, papildu vides elementi noderēs sarežģītības palielināšanai. Lielākoties tie būs dažādi piepūšami elementi, kurus iespējams ērti pārvietot un pielāgot jebkuru vidi peintbols spēlēšanai.

Lai arī kāda spēle Tevi interesē – peintbols iekštelpās, izbaukuma spēle paša izvēlētā vidē vai lasertag spēle –, vienmēr pastāv iespēja padarīt to aizraujošāku. Nezini – kā? Vērsies pie nozares speciālistiem!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)