Kandavas novada skolēni mācas gatavot kopā ar Aikāgaršo šefpavāru

Zantes pamatskolas 3.klases skolēni Aikāgaršo pavārskolas nodarbībā apguva veselīgu un sātīgu kuskusa salātu gatavošanu. Teju puse skolēnu kuskusu nekad nebija ēduši, savukārt pēc nogaršošanas atzina, ka šis veselīgais produkts ir ļoti gards un arī turpmāk to labprāt iekļaus savā ēdienkartē. Arī zaļās un melnās olīvas lielākai daļai jauniešu nav iecienītāko ēdienu vidū. Taču, pēc ēdiena baudīšanas, skolēni atzina, ka, atbilstoši pagatavotas un kopā ar citām piedevām, tās garšo labi.
Jēkabsone norāda, ka skolēni, vaicāti par saviem iecienītākajiem ēdieniem ikdienā, atzina, ka labprāt pusdienu maltītē iekļauj spageti makaronus ar tomātu mērci, mannas desertu ar ķīseli, kā arī biešu un skābeņu zupas.
Jaunieši atzina, ka Aikāgaršo pavārskolas nodarbība deva iespēju ne tikai apgūt ēst gatavošanas
prasmes, bet arī iepazīt jaunas produktus un to neparastās garšas.
Šīs un citas pavārskolas ietvaros gatavotās skolēnu iecienītās receptes tiks apkopotas Aikāgaršo pavārgrāmatā. Iecerēts, ka to veidos teju 50 ātri pagatavojamas, vienkāršas un veselīgas brokastu, pusdienu un vakariņu receptes. Pavārgrāmatas tapšanas gaitai un aizpildīto lapas pušu skaitam varēs sekot līdzi ikviens mājas lapā www.rimi.lv/aikagarso, savukārt skolotāji aicināti grāmatā apkopotās receptes kopā ar Aikāgaršo šefpavāra padomiem sabalansētam uzturam izmantot kā mācību līdzekli mājturības stundām, informē Jēkabsone.
Līdz pat gada beigām šefpavārs Normunds Baranovskis reizi nedēļā viesosies kādā no skolām, lai skolēniem iemācītu gatavot kādu gardu, vienkāršu un veselīgu ēdienu.