Banner 980x90

Koalīcija diskusijās par reģionālā transporta maršrutu tīkla pārskatīšanu sola ņemt vērā pašvaldību viedokli un rūpīgi izvērtēs priekšlikumus

Rīga, 15.janv., LETA. Valdošās koalīcijas politiķi diskusijās par reģionālā transporta maršrutu tīkla pārskatīšanu sola ņemt vērā pašvaldību viedokli un rūpīgi izvērtēt priekšlikumus.

Sabiedrisko autobusu samazināšanas plāni viennozīmīgi nav vērtējami labi, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš uzsvēra, ka cilvēkiem ir jābūt iespējai nokļūt līdz ārstam vai skolai un ka šajā jautājumā ir jāņem vērā visi attiecīgie faktori. Jo finansējums maršrutu pieejamībai ir viena lieta, bet reizē ir jāsaprot to stratēģiskā nozīmē jeb iedzīvotāju iespējas piekļūt primārās nepieciešamības pakalpojumiem, skaidroja politiķis.

Brigmanis norādīja, ka jāsaprot, par kuriem konkrētiem maršrutiem un laikiem ir runa, jo, piemēram, ir starpība vai tas ir darba dienas vai brīvdienas maršruts. Rūpīgi jāizvērtē ieceres attiecībā katrā no situācijām, un politiskais spēks turpinās jau sākto sarunu ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS), lai saņemtu plašāku skaidrojumu minētos jautājumos, piebilda politiķis.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA sacīja, ka ir svarīgi, lai šis ieceres apspriestu pašvaldībā, plānošanas reģionos. VL-TB/LNNK sekos līdzi pašvaldību reakcijai, kā arī uzklausīs to pašvaldību viedokli, kur nacionālās apvienības politiķi ir atbildīgajos amatos, uzsvēra Bērziņš.

"Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri aģentūrai LETA teica, ka par šo jautājumu vēl notiks diskusijas un pašvaldību viedoklis tiks ņemts vērā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Sabiedriskā transporta padomes (STP) sēdē panākta vienošanās, ka reģionālais maršrutu tīkls ir jāpārskata un ka turpmāk uzturēt to tieši tādā apmērā, kāds tas ir šobrīd, esošo resursu ietvaros nav iespējams. Tāpat panākta vienošanās, ka plānošanas reģioni kopā ar pašvaldībām iesniegs priekšlikumus attiecībā uz maršrutu tīkla izmaiņām, un visi grozījumi, kas maršrutos varētu tikt veikti, notiks pamazām.

Iepriekš Satiksmes ministrija ar rīkojumu uzdeva STP apstiprināt plānoto reģionālās nozīmes maršrutu tīkla apmēru 2018.gadam un turpmākajiem gadiem atbilstoši likumā par kārtējā gada valsts budžetu un likumā par vidēja termiņa valsts budžetu piešķirtajiem līdzekļiem valsts budžeta apakšprogrammā "Sabiedriskais transports".

Lai realizētu šo uzdevumu, Autotransporta direkcija sadarbībā ar plānošanas reģioniem jāsagatavo STP priekšlikumi maršrutu tīkla samazināšanai vidēji par vienu miljonu kilometru katrā plānošanas reģionā.

Autotransporta direkcija trešdien, 17.janvārī, medijus informēs par reģionālā maršrutu tīkla pārskatīšanu un iespējamo samazinājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)