Banner 980x90

Konkurences padome ar 838 eiro soda Rēzeknes autoostu par informācijas nesniegšanu

Rīga, 9.apr., LETA. Konkurences padome (KP) par informācijas nesniegšanu piemērojusi 838 eiro naudas sodu SIA "Rēzeknes autoosta", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

No publikācijas izriet, ka 2016.gada maijā KP konstatējusi, ka autoosta pārkāpj Konkurences likumā noteikto dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizliegumu. Uzņēmumam noteikts tiesiskais pienākums turpmāk atturēties no nepamatotu izmaksu iekļaušanas Rēzeknes autoostas iebraukšanas maksas aprēķinā. Autoostas vadība konkurences uzraugu lēmumu pārsūdzējusi, taču tiesa lēmusi par labu KP.

Vēlāk KP, uzraugot lēmumam izpildi, vērsusies Rēzeknes autoostā, lūdzot sniegt informāciju par izmaksām, kas iekļautas un veido maksu par autobusu iebraukšanu autoostā par 2016.-2018.gadu.

Vairākkārt KP pieprasītā informācija netika sniegta vai sniegta nepilnīgi. Autoostas vadība atbildes nesniegšanu KP skaidrojusi gan ar gada nogali, kas nozīmē būtisku darba apjoma pieaugumu, gan ar atbildīgās personas darba uzteikumu. Taču, kā uzskata padome, ņemot vērā, ka Rēzeknes autoostā ir bijusi konkrēti noteikta iebraukšanas maksa 2016.-2018.gadā, kas aprēķināta, tostarp par pamatu ņemot finanšu pozīcijas, par kurām arī lūgts sniegt skaidrojumu, šī informācija jau ir autoostas rīcībā un tās sagatavošanai nav nepieciešams ievērojams termiņš. Turklāt KP pieprasītā informācija ir nozīmīga.

Padome neuzskata, ka autoostas paustie aizbildinājumi pa informācijas nesniegšanu ir attaisnojošs apstāklis, konstatējot, ka "Rēzeknes autoosta" ar savām darbībām veikusi Konkurences likuma 9.4.panta pirmās daļas 1.punktā minēto pārkāpumu, nesniedzot informāciju noteiktajā termiņā un apjomā pēc KP pieprasījuma vai normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos. Uzņēmumam noteiktais sods ir 838 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Rēzeknes autoostas" īpašnieks un vadītājs ir daudzu citu komersantu īpašnieks un amatpersona Uldis Laizāns. Ar viņu aģentūrai LETA pašlaik neizdevās sazināties.

Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bijis 167 778 eiro, tas cietis 21 584 eiro zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)