Banner 980x90

Laiks kūpināt vistu, zivi un cūkgaļu! Pavāra Ērika Dreibanta receptes

Foto: Filips Šmits
Foto: Filips Šmits
Svaigi kūpinājumi ir tie, kas maltītei vasarā piešķir svētku noskaņu un pamodina gardēdi ikvienā. "Kūpinājumus var grezni pasniegt uz rabarberu lapas un baudīt kopā ar paša gatavotu kaņepju sviestu," stāsta "Restorāna 3" saimnieks un pavārs Ēriks Dreibants.

Vista ar kadiķogām un pētersīļiem
"Kūpināšanai iesaku izvēlēties bioloģiski audzētas vistas – to garša ir izcila!" rekomendē "Restorāna 3" pavārs Ēriks Dreibants.

Sastāvdaļas marinādei:
1 l ūdens
2 ēd. k. rupjā sāls
1 ēd. k. farīna cukura
1 ēd. k. baltā cukura
3 ēd. k. etiķa (70%)
5 krustnagliņas
5 Jamaikas pipari
5 kadiķogas
1 bunte pētersīļu
1 tējk. apceptu ķimeņu
sauja rupji sakapātu ķiploku
1 sīpols (sagriezts 4 daļās)

Gatavošana:

Ūdenī (tas var būt silts vai auksts) iejauc visas marinādei paredzētās sastāvdaļas – marinādei jābūt stiprākai, nekā jums garšotu. Veselu vistu ar šķērēm pārgriež vēdera pusē. Vistu liek bļodā, pārlej ar marinādi un zem sloga marinē 12 stundas. Pirms liek kūpinātavā, vistu ar dvieli noslauka. Kūpinātavā apmēram 80 0C kūpina 4–5 stundas.

Pasniedz ar grilētiem sezonas dārzeņiem.

Karpa ar ķiplokiem un dillēm

"Zivi pirms kūpināšanas neatstāju marinēties – to saberžu ar garšvielām un uzreiz lieku kūpinātavā," stāsta "Restorāna 3" pavārs Ēriks Dreibants.

Sastāvdaļas:
sauja rupji sagrieztu ķiploku
sauja kapātu pētersīļu
dilles
šķipsna lielgraudu sāls
rupji malti pipari

Gatavošana:

Karpu pārgriež mugurpusē, atloka vaļā un iztīra. Zivi noskalo un ar dvieli kārtīgi noslauka, līdz tā ir sausa. Karpu ieberž ar garšvielām, kūpina 70 0C apmēram 2 stundas.

Pasniedz uz rabarberu lapas ar jaunajiem kartupeļiem, mazsālītiem gurķiem un gailenēm.

Cūkgaļa sausajā marinādē

"Cūkgaļas marinādi vasarā iesaku gatavot, izmantojot liepziedus un rudzupuķes, kas dod savu neatkārtojamo – vasaras – garšu," pieredzē dalās "Restorāna 3" pavārs Ēriks Dreibants. Viņš iesaka marinādei pievienot arī priežu čiekuru sīrupu, kas nopērkams bioloģiskajos veikalos un tirdziņos.

Sastāvdaļas:
4 ēd. k. rupjā jūras sāls
1 ēd. k. cukura
1 tējk. rupji maltu piparu
1 tējk. rupji maltu sinepju sēklu
1/2 tējk. kaltētu diļļu
1 tējk. saspaidītu kadiķogu
sauja liepziedu
1 tējk. rudzupuķu
1 ēd. k. priežu čiekuru sīrupa

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ierīvē cūkgaļas cauraudzi, ietin papardēs un ledusskapī marinē divas dienas. Kūpina apmēram 80 0C aptuveni 4 stundas.

Pasniedz ar alu, rudzu maizi un kaņepju sviestu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)