Banner 980x90

Latgalē notiks Mazākumtautību kultūru dienas pasākumi "Nestāsti pasakas!"

Daugavpils, 16.nov., LETA. Valsts svētku izskaņā, 20.novembrī, trīs Latgales vietās – Ludzā, Rēzeknē un Goliševā norisināsies Mazākumtautību kultūru dienas pasākumi "Nestāsti pasakas!", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Pasākumu programmas pamatā ir latgaļu, krievu un ebreju pasaku dramatizējums. Muzikālajā izrādē "Nestāsti pasakas!" Trīs dažādu tautu pasakas sadzīvos uz vienas skatuves, iepazīstinot skatītājus ar kultūru daudzveidību, un kalpos kā lielisks starpkultūru dialoga piemērs.

Izrādi iestudē un skatītājiem rādīs Kārsavas bērnu un jauniešu teātra studija "Aplis", vadītāja – Ināra Rasima. Par izrādes muzikālo noformējumu rūpēsies klezmeru mūzikas grupa "Arayn".

Goliševas tautas namā "Nestāsti pasakas!" sāksies plkst.12, Ludzas tautas namā - plkst.15 un Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā - plkst.18. Ieeja pasākumos - par brīvu.

Mazākumtautību kultūru dienas pasākumi ir projekta "Ziemeļaustrumlatgales nacionālā daudzveidība" aktivitāte, ko Kārsavas novada krievu kultūras biedrība "Utroja" īsteno kopā ar Ludzas biedrību "Kira", Rēzeknes ebreju biedrību "Arayn" un biedrību "Sadarbības platforma".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)