Banner 980x90

Latgales kultūrvēstures muzejā gaidāms Lāčplēša dienai veltīts pasākums

Rezekne24.lv
Rezekne24.lv
Otrdien, 8.novembrī, no plkst.10.00 līdz plkst.14.00 Lāčplēša dienai veltītā pasākumā Latgales kultūrvēstures muzejā notiks tradicionālā sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana ar patruļkuģa P-09 "Rēzekne" komandu, Latvijas Republikas Zemessardzi un Jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļas jaunsargiem, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā

Sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju, katrs apmeklētājs kopā ar zemessargiem no 3.brigādes varēs salocīt lentīti stilizēta simbola formā, kas liecina par 11.novembri kā visu Latvijas karavīru godināšanas dienu, savukārt jaunsardzes un informācijas centra Jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļas jaunsargi lielus un mazus apmeklētājus iesaistīs izglītojošos uzdevumos.

Muzejā uz tikšanos ieradīsies arī patruļkuģa P-09 "Rēzekne" komanda, un apmeklētājiem būs lieliska iespēja satikt Jūras spēkus tieši Rēzeknē un uzdot jautājumus. Nosaukums "Rēzekne" patruļkuģim dots par godu kā vienai no nozīmīgākajām brīvības cīņu norises vietām Latvijā.

Ieeja pasākumā ir brīva, bet grupām līdz piektdienai, 4.novembrim jāpiesakās iepriekš, zvanot uz tālruni 64622464.

Savukārt plkst.14.00 Latgales kultūrvēstures muzejā notiks Vēstures mirkļu pietura "No 9.Rēzeknes kājnieku pulka vēstures". Vēstures mirkļu pieturā varēs iepazīties ar daudzveidīgiem fotomateriāliem un faktiem par 9.Rēzeknes kājnieku pulku, piedalīsies arī LR Zemessardze ar prezentāciju. Īpaši aicināti vecāko klašu skolēni, grupām jāpiesakās iepriekš, zvanot uz tālruni 64622464, ieeja brīva.

Visu mēnesi – no 2. līdz 30.novembrim 9.-12.klašu skolēni aicināti uz muzejpedagoģisko programmu "Latvijas brīvības cīņas". Maksa par nodarbību 0,80 eiro. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 64622464.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)