Banner 980x90

Latgales lielākajās pašvaldībās gada nogalē naudas balvas nav plānots izmaksāt

Jelgava, 14.dec., LETA. Latgales lielākajās pašvaldībās - Daugavpilī un Rēzeknē - naudas balvas gada nogalē darbiniekiem nav paredzēts maksāt, noskaidroja aģentūra LETA.

Rēzeknē jau novembrī saistībā ar Latvijas simtgadi visiem pašvaldības darbiniekiem tika izmaksātas naudas balvas 10% apmērā no algas, taču līdzekļi bija no atalgojumu ekonomijas fonda un neprasīja papildu finansējumu, apgalvoja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Savukārt līdzekļi naudas balvu vai prēmiju izmaksai gada nogalē budžetā nav ieplānoti.

Arī Daugavpils pašvaldības pārstāve Līga Korsaka apgalvoja, ka prēmēt darbiniekus gada nogalē nav paredzēts.

Jau vēstīts, ka Daugavpils slimnīcai gada nogalē piešķirti 370 000 eiro, lai nodrošinātu atalgojumu un prēmijas darbiniekiem, lēmusi pilsētas dome.

Papildu līdzekļu piešķiršanu SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" domē ierosināja "Saskaņa" un Latgales partija, iesniedzot atsevišķus priekšlikumus, un deputāts Andrejs Elksniņš (S) kolēģu iesniegto lēmumprojektu pat nodēvēja par plaģiātu. Deputāti savu vēlmi palīdzēt slimnīcai pamatoja ar valsts neizdarību, nepiešķirot ārstniecības iestādei solītos līdzekļus.

Kopumā, pārdalot līdzekļus no citām budžeta programmām, ārstniecības iestādei iedalīti 670 000 eiro - 300 000 eiro darbības nodrošināšanai, bet 370 000 eiro atlīdzībai, kas faktiski nozīmē prēmiju izmaksu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)