Banner 980x90

Latgales uzņēmēji var pieteikties atbalstam ar lauksaimniecību nesaistīta biznesa attīstīšanai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Lauku atbalsta dienests (LAD) pirmdien, 11.jūlijā, sāk projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda Lauku attīstības programmas pasākumam "Atbalsts ieguldījumiem ar lauksaimniecību nesaistītu darbību radīšanā un attīstīšanā".

Projektu pieņemšana notiks līdz trešdienai, 10.augustam.

Pasākumā atbalsts būs pieejams trīs programmās - "Ar lauksaimniecību nesaistītu darbību attīstība", "Ar lauksaimniecību nesaistītu saimniecisko darbību dažādošana" un "Tūrisma aktivitāšu veicināšana".

Plānots, ka pirmajām divām programmām atbalstā būs pieejami pieci miljoni eiro, pēc teritorijas attīstības indeksa un esošo uzņēmumu skaita to sadalot šādi: Austrumlatgales reģions - 1 091 696 eiro, Dienvidkurzeme - 512 412 eiro, Dienvidlatgale - 882 366 eiro, Lielrīga - 287 321 eiro, Viduslatvija - 529 077 eiro, Zemgale - 362 256 eiro, Ziemeļaustrumi - 280 893 eiro, Ziemeļkurzeme - 273 675 eiro, Ziemeļvidzeme - 780 304 eiro.

Arī atbalsta programmā "Tūrisma aktivitāšu veicināšana" būs pieejami pieci miljoni eiro. Finansējums tiks sadalīts pa reģioniem tāpat kā iepriekšminētajās aktivitātēs.

Projekta iesnieguma veidlapa un pasākumu nosacījumi pieejami mājaslapā "http://www.lad.gov.lv" sadaļā "Atbalsta veidi".

Kā ziņots, atbalsta programmas mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību laukos, tā veicinot iespēju nopelnīt, palielināt nodarbinātību un mazināt migrāciju.

Atbalsts būs jaunu darbvietu radīšanai un uzņēmējdarbības attīstīšanai teju visās tautsaimniecības jomās, izņemot pretendentus, kuri vēlēsies, piemēram, attīstīt ogļrūpniecību, tērauda ražošanu, kuģu būvi, komercpārvadājumus u.c. jomas, kas uzskaitītas noteikumos.

Visā plānošanas periodā līdz 2020.gadam Latvijas Lauku attīstības programmas pasākumam "Atbalsts ieguldījumiem ar lauksaimniecību nesaistītu darbību radīšanā un attīstīšanā" paredzētais kopējais publiskais finansējums ir 30 531 599 eiro.

Šogad izsludināta viena pieteikšanās kārta, bet visā plānošanas periodā izsludinās četras kārtas.

Maksimāla atbalsta summa vienam atbalsta pretendentam noteikumos "Valsts un ES atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem ar lauksaimniecību nesaistītu darbību radīšanā un attīstīšanā" atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā" paredzēta līdz 200 000 eiro ar maksimālo atbalsta intensitāti 40%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)