Banner 980x90

Latgales vēstniecībā "Gors" apbalvos "Laiks Ziedonim 2017" laureātu

Rīga, 3.maijs, LETA. Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, šodien plkst.19 tiks apbalvots "Laiks Ziedonim 2017" kategorijas par dzīvi literatūrā "Bize" laureāts, aģentūru LETA informēja fonda "Viegli" Komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Tjarve.

Kā stāstīja Tjarve, uz laureāta titulu pretendē četri bibliotekāri no dažādiem Latvijas novadiem: Sarmīte Radiņa no Madonas, Anita Strokša no Staiceles, Mārtiņš Lagzdons no Kursīšiem un Laima Liepiņa no Grobiņas pagasta.

Apbalvojums nominācijā par dzīvi literatūrā "Bize" tiks pasniegts izcilam bibliotekāram, kas ar savu darbu ir piemērs un iedvesmas avots pārējiem. Šī gada žūrijas vadītājs, žurnālists Aivars Berķis darbojas komandā ar kompetentiem žūrijas komisijas biedriem - žurnālisti Līgu Blauu, literatūrkritiķi Ievu Kolmani, Rīgas Juglas vidusskolas direktori Aiju Melli, Latvijas valsts simtgades biroja reģionālo projektu vadītāju Jolantu Borīti, 2015. gada laureāti, rakstnieci Inesi Zanderi, 2016. gada laureāti, latviešu valodas un literatūras skolotāju Daigu Zirnīti, fonda "Viegli" dibinātāju Ināru Kehri un dzejnieci Māru Zālīti.

Šogad apbalvojumam "Laiks Ziedonim" saņemti vairāk nekā 200 pieteikumi, no tiem nominācijā Dzīve literatūrā pieteikti 56 bibliotekāri. Žūrija vērtēja pieteikumus, kuru autori bija bibliotēku apmeklētāji, reģionu iedzīvotāji, un tikās ar vairākiem klātienē, iedziļinoties viņu darbā, skaidroja Tjarve

Apbalvojumi tiks pasniegts piecās nominācijās. Laureātus atbalsta mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, nodrošinot katras nominācijas laureātam naudas balvu 3 000 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)