Banner 980x90

Latgales vēstniecībā "Gors" atklās Smildzera tēlniecības darbu izlasi

Daugavpils, 7.sept., LETA. Šodien plkst.18 Rēzeknē, Latgales vēstniecības "Gors" Mākslas galerijā, tiks atklāta tēlnieka un dizainera Āra Smildzera tēlniecības darbu izstāde "Selekcija", aģentūru LETA informēja "Gora" Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Izstādes nosaukuma "Selekcija" izvēli Smildzers sasaista ar paša termina definīciju - mērķtiecīga pārveidošana un izlases veidošana. Izstāde tikusi veidota tieši kā selekcija, kurai izvēlētos darbus apvieno klasiskās tēlniecības pamatprincipi ar mūsdienīgām apstrādes tehnikām un materiālu salikumiem, veidojot unikālas skulptūras un grafiskos darbus.

Izstrādātajos darbos materiāls nav tikai tehnisks risinājums, bet gan izteiksmes līdzeklis, kopīgi veidojot noskaņu selekciju, ļaujot ieskatīties vizuālā dienasgrāmatā, kurā līdzās pastāv un viens otru papildina darbi no dažādiem gadiem. Izstādē "Selekcija" skatāmie darbi tapuši laika posmā no 2002. līdz 2017.gadam. Darbu tapšanā kā materiāls izmantoti granīts, alumīnijs, bronza, akrils, stikls un koks.

Tēlniecības darbu izstāde "Selekcija" Latgales vēstniecības "Gors" Mākslas galerijā būs skatāma līdz 30.oktobrim, ieeja tajā - bez maksas.

Smildzers dzimis 1962.gadā Rīgā, 1992.gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļu, kopš 1996.gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, bet kopš 2008.gada - Latvijas Dizaineru savienības biedrs. No 1988. līdz 2002.gadam piedalījies 23 grupu izstādēs, tai skaitā Vācijā, Maskavā, Kiprā un ASV, no 1993. Līdz 2016.gadam sarīkojis deviņas personālizstādes.

Smildzera darbi atrodas muzejos un privātkolekcijās Latvijā, Vācijā, Beļģijā, Francijā, Austrijā. 2000.gadā izveidojis radošo darbnīcu SIA "Mākslas Fabrika Nr. 7", kuras galvenā darbības joma ir interjera un dizaina projekti. Šobrīd ir SIA "MF7" konsultants un patstāvīgi strādājošs tēlnieks un dizainers.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)