Banner 980x90

Latvijas lepnums - rēzeknietis Jānis Elksnis

Latvijas lepnuma 2013 svinīgajā ceremonijā nominācijā "Novadnieks" balvu saņēma rēzeknietis, Latgales Kultūras centra izdevniecības vadītājs Jānis Elksnis, kurš savu mūžu pilnībā ir savijis ar latgaliešu valodu un grāmatām latgaliešu, latviešu, krievu un citās valodās, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas domē. 

Šogad Elksnis nosvinēja savu 80.dzimšanas dienu. J. Elkšņa aizraušanos ar latgaliešu valodu, kultūrvēsturi, arheoloģiju un literatūras popularizēšanu ir novērtējuši ne tikai rēzeknieši, bet arī ikviens, kurš kaut reizi ir ielūkojies viņa izdotajā "Tāvu zemes kalendarā", latgaliešu literārajā almanahā "Olūts" vai jebkurā citā Latgales Kultūras centra izdevniecībā klajā laistajā grāmatā, jo tās visas ir izdevniecības vadītāja izlolotas – rediģētas, vairākkārt pārlasītas un slīpētas gan no literārā, gan valodiskā, gan mākslinieciskā un poligrāfiskā skatpunkta.

Jau desmito gadu Latvijas lepnuma ceremonijā tika godināti cilvēki, kas dara vairāk, nekā kāds no viņiem to varētu prasīt vai sagaidīt, iet un dara, lai palīdzētu piepildītu cerību vai sapni, izglābtu vai atbalstītu. Katru gadu Latvijas lepnuma žūrija lemj par balvas ieguvējiem, iepazīstoties ar Latvijas lepnuma stāstiem un vēstulēm. Latvijas lepnuma balva šogad tika pasniegta desmit nominācijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)