Banner 980x90

Latvijas reģionos tuvākajās dienās pastāv augsts ābeļu kraupja izplatības risks

Rīga, 23.maijs, LETA. Gandrīz visos Latvijas reģionos tuvākajās dienās ir ļoti augsts ābeļu kraupja izplatības risks, aģentūra LETA uzzināja Valsts augu aizsardzības dienestā (VVAD).

VAAD no Latvijas Augu Aizsardzības pētniecības centra ir saņēmis brīdinājumu par ābeļu kraupja askusporu izlidošanas gaitu. Tuvākajās trīs dienās tiek prognozēts ļoti augsts ābeļu kraupja askusporu izplatības risks gandrīz visos Latvijas reģionos.

Saskaņā ar prognozēm šodien un rīt bīstams infekcijas risks pastāv Bauskas, Viesītes un Tukuma novados, kā arī spēcīgs infekcijas risks ir Dobeles novadā. Tāpat bīstams ābeļu kraupja izplatības risks ir paredzams arī Saldus un Talsu novados.

Rīt un parīt paaugstinātas bīstamības infekcijas risks ir Beverīnas novadā. Spēcīgs infekcijas risks ir arī Siguldas novadā. Neliels infekcijas risks tuvākajās pāris dienās pastāv arī Viļakas novadā.

Informāciju par ābeļu kraupja bioloģiju un ierobežošanas pasākumiem var atrast VAAD kaitīgo organismu datu bāzē.

VAAD nodrošina valsts fitosanitāro drošību, veicot efektīvus uzraudzības pasākumus, lai valsti pasargātu no bīstamām augu slimībām un kaitēkļiem, un nodrošina augu un augu produktu eksportu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)