Banner 980x90

"Latvijas valsts ceļi": Ceļu būvniecības kvalitāte pēdējos gados ir uzlabojusies

Rīga, 18.febr., LETA. Ceļu būvniecības kvalitāte pēdējos gados Latvijā ir uzlabojusies, pirmdien intervijā Latvijas Radio atzina "Latvijas valsts ceļu" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

"Gan [autoceļu] līdzenuma rādītāji, gan asfalta betona kvalitāte pēdējos piecos gados ir jūtami uzlabojusies. Mēs varam teikt, ka būvnieki strādā kvalitatīvāk," sacīja Lange

Viņš skaidroja, ka ceļu būvniecības kvalitātes uzlabošanos sekmējušas gan pilnveidotās prasības, gan arī "Latvijas valsts ceļu" veiktās investīcijas kontroles sistēmā. "Mēs aizvien vairāk investējam mūsu laboratorijā un aizvien vairāk sekojam līdzi visam būvdarbu procesam," piebilda Lange.

Tajā pašā laikā "Latvijas valsts ceļu" valdes priekšsēdētājs atzina, ka vairākos posmos, kas remontēti pagājušajā gadā, ir konstatēti defekti, proti, ir konstatētas vai nu garenplaisas, vai sala pacēlums, vai cita veida deformācija. "Garantijas līguma ietvaros esam vērsušies pie būvniekiem ar prasību šos defektus novērst," uzsvēra Lange.

Kompānija "Latvijas valsts ceļi" izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. "Latvijas valsts ceļi" pārvalda 20 081 kilometru valsts autoceļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)