Banner 980x90

Lauku dienā Viļānos informēs par jaunākajām nozares aktualitātēm

Rīga, 1.jūl., LETA. 11.jūlijā autoceļa Viļāni-Rēzekne trešajā kilometrā norisināsies pasākums "Lauku diena Viļānos", kurā nozares speciālisti informēs par jaunākajām nozares aktualitātēm, aģentūru LETA informēja Viļānu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Malinovska.

Lauku diena notiks Latgales lauksaimniecības zinātnes centra izmēģinājumu laukos, kur tiek testētas vairākas augu kultūras. Pasākumā varēs uzzināt par jaunākajām nozares aktualitātēm un tehnikas iekārtām, ko pielieto saimniecībās.

Lauku dienā notiks lauksaimniecības tehnikas demonstrējumi, apmeklētāji tiks iepazīstināti ar laukaugu audzēšanas tehnoloģiju agrotehnisko paņēmienu pētījumu rezultātiem, ar pākšaugu šķirnēm un to audzēšanas tehnoloģijām, ar vasaras un ziemas rapša jaunākajām šķirnēm un to audzēšanas tehnoloģijām, ar kaņepju šķirņu audzēšanas tehnoloģijām, ar šķiedras linu kolekciju un selekciju.

Tāpat tiks salīdzinātas kartupeļu šķirnes un to audzēšanas tehnoloģijas, tiks demonstrēti bioloģiskās lauksaimniecības izmēģinājumi, kā arī sojas un lopbarības miežu izmēģinājumi.

Aktivitātes norisināsies no plkst.10.30 līdz 17.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)