Banner 980x90

Lielākie nodokļu parādnieki valstij nav nomaksājuši 254,746 miljonus eiro

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Lielāko 100 nodokļu parādnieku parāds valsts budžetam 1.februārī bija 254,746 miljoni eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskajā datubāzē pieejamā informācija.

Starp desmit lielākajiem parādniekiem valsts budžetam ir trīs privātpersonas un septiņi uzņēmumi.

Šā gada 1.februārī ilglaicīgo lielāko parādnieku Jevgeņiju Jakovļevu sarakstā 1.vietā ir nomainījusi SIA "M4U" ar 31,087 miljonu eiro parādu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidoto "Latvijas biznesa gada pārskatu 2015" 2014.gadā "M4U" bija otrs lielākais elektrotehnikas un elektronikas nozares uzņēmums ar 33,02 miljonu eiro apgrozījumu. Uzņēmumam pagājušā gada oktobrī ir apturēta saimnieciskā darbība. "M4U" vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Artjoms Voropajevs.

Otrais lielākais parādnieks ar 19,16 miljonu eiro parādu ir Jakovļevs. Trešajā vietā ir SIA "AVT Nafta" ar 9,02 miljonu eiro parādu.

Ceturtajā vietā ar 8,925 miljonu eiro parādsaistībām februāra sākumā VID ierindojis Vadimu Mitrofanovu, kuram ar 8,676 miljonu eiro saistībām seko AS "Krāsainie lējumi". Sestajā vietā ar 7,857 miljonu eiro parādiem ierindota SIA "Eco Tyre Baltics".

Septītajā vietā valsts lielāko nodokļu nemaksātāju sarakstā VID ar 5,61 miljona eiro saistībām ierindojis SIA "Baltic Lumber Products", astotajā vietā bija SIA "Future Vision", kuras parādsaistības bijušas 5,25 miljoni eiro, devītajā vietā ierindota SIA "Cobold", kuras parāds budžetam bijis 4,017 miljoni eiro. Savukārt desmitajā vietā ar 3,615 miljonu eiro saistībām ierindots Ēriks Mingazetdinovs.

Februāra sākumā 92 lielāko parādnieku - uzņēmumu un privātpersonu - saistības pret valsti pārsniedza viena miljona eiro robežu.

Pērn janvāra sākumā 100 lielāko parādnieku kopējais parāds valsts budžetā bija 213,686 miljoni eiro.

Nodokļu parādnieku sarakstā VID ierindojis arī tādus pazīstamus uzņēmumus kā AS "Dzintars", SIA "Nemo Holdings", kā arī SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art".

Nodokļu parādnieku sarakstā ir virkne fizisku personu, tostarp zināmu uzņēmēju un zemes īpašnieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)