Banner 980x90

Lūznavas muižā augustā norisināsies laikmetīgās dejas festivāls "Vides deja"

Rīga, 26.jūl., LETA. Rēzeknes novada Lūznavas muižā no 1.augusta līdz 3.augustam norisināsies laikmetīgās dejas festivāls "Vides deja", aģentūru LETA informēja dejas atbalsta fonda "Zvaigžņu AkA" pārstāve Daira Knipše.

Pasākumā līdzās vides deju filmu vakaram, Lietuvas horeogrāfu dejas izrādei, latviešu un laikmetīgās dejas danču vakaram apmeklētāji varēs piedzīvot vides, dejas un gaismas uzvedumu "Lūznavas atspulgā", kā arī citu iestudējumu pirmizrādes.

Festivāla iestudējumus veidojusi horeogrāfe, dejotāja un dejas pasniedzēja Katrīna Albuže, kurai dejas dzīve paralēli mijas ar aktrises darbu, nereti deju un aktierspēli savijot vienā veselumā, sacīja Knipše.

Tāpat horeogrāfijas veidošanā šogad iesaistīsies deju pedagoģe, dejotāja un fizioterapeite Santa Jankovska, un franču horeogrāfe Sakurako.

Festivāla atklāšanas dienā paredzēta ekskursija gida pavadībā pa Lūznavas muižu, pēc kuras notiks dejas filmu vakars. Tajā būs skatāmas Rūtas Ronjas Pakalnes un Jāņa Rizhova Igaunijā filmēta dejas filma "Awakening", Krisa Rudza un Sakurako Japānā filmēta dejas filma "Garu valstībā", kā arī Latvijā tapusi Olgas Žitluhinas dejas filma "Un atkal par to pašu...", kuru filmējis operators un režisors Jānis Rēdlihs.

Festivālam turpinoties, 2.augustā apmeklētāji varēs piedalīties latviešu dejas un laikmetīgās dejas eksperimentā - "Danču vakarā", kuru vadīs Edgars un Lilija Lipori. Tāpat būs iespēja noskatīties Grētas Grinevičuites un Agnietas Lisickinaites dejas izrādi "Introduction to B&B".

Savukārt 3.augustā notiks lekcija un diskusija par vides deju žanru. Pēc tās apmeklētāji varēs doties uz dažādām muižas apkārtnē esošām vietām un objektiem, kur notiks jauniestudēto vides deju performanču pirmizrādes.

Festivāla noslēgumā gan skatītāji, gan dalībnieki varēs baudīt nakts zupu un vērot vides dejas, gaismas un mūzikas uzvedumu "Lūznavas atspulgā". Tā producente ir Inga Drele un dramaturgs ir Juris Jonelis. Uzveduma horeogrāfiju sagatavojusi Lipora, savukārt gaismu mākslinieks ir Egils Kupčs. Mūzikas pavadījumu uzvedumam sagatavojis lietuvietis Sauļus Petreikis kopā ar savu pasaules mūzikas orķestris. Pasākumā piedalīsies profesionāli dejotāji Kate Pumpiņa, Reinis Rešetins, Gabija Bīriņa, Albuže un citi.

Festivālu "Vides deja" organizē dejas atbalsta fonds "Zvaigžņu AkA", dejas teātra kompānija "Stars’ Well" un Lūznavas muiža. Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rēzeknes novada dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)